Tízezren írták alá eddig a katás adózás eltörlése elleni online petíciót, amit a DK indított

Az ellenzéki párt szerint szükség van a katás adózás fenntartására.
Kovács M. Norbert

2022. június 11. 16:16

Tízezren írták alá eddig a katás adózás eltörlése elleni online petíciót, amit a DK indított

„Magyarország nem Mészáros Lőrincekből és Tiborcz Istvánokból áll, hanem olyan emberekből, akiknek jelentős része kisvállalkozóként próbál megélni. Ha a törvénytelen kormány kivezeti a katás adózást, akkor ezeket az embereket teszi tönkre”

 

– mondta szombati sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

 

Szerinte szükség van a katás adózás fenntartására, ezt mutatja a DK petíciójának sikeressége is. Mint mondta, a DK online petícióját már közel 10 ezren írták alá.  

 

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke május végén a Népszavának azt mondta, a kamara támogatná a kata megszüntetését és egy új adónem bevezetését. Parragh a falusi fodrászoknál jó adózási formának tartja a katát, az viszont nem helyes, ha például egy ügyvéd, biztosítási ügynök, bróker, IT-szakember, aki lehetne normál foglalkoztatott, így bújik ki az adózás alól, írja a Telex.

 

Lap emlékeztet, hogy Parragh pár nappal később azt mondta, hogy csak jövő évtől látná értelmét a módosított katás adózás vagy egy teljesen új adózás bevezetésének.

 

A legtöbb katás adózó egyébként az állatorvosok közül kerül ki, és a változtatás az említetteken túl sokakat érinthetne még érzékenyen, a többi között például a taxisokat és az újságírókat is, írja a Telex.

 

A DK-s Kálmán Olga sajtótájékoztatóját teljes hosszában itt lehet megnézni: