Tizenötezernél is többen érkeztek a háború elől menekülve Ukrajnából vasárnap Magyarországra

Napról napra rengetegen jönnek.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 15. 09:25

Tizenötezernél is többen érkeztek a háború elől menekülve Ukrajnából vasárnap Magyarországra

Az ukrán-magyar határszakaszon 7501 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7835-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

 

A beléptetettek közül a rendőrség 378 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták. Vonattal 97-en, köztük 25 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.