Tizenöt kamasz ismerkedik önmagával a petőfitelepi Ne szójjá be! táborban

Idén is meghirdették az öt, hat és hetedik osztályos kamaszoknak a petőfitelepi művelődési házban a Ne szójjá be! tábort, ahol önismereti foglalkozásokon ismerkedtek egymással és leginkább önmagukkal. Kedden délután meglepetés vendég is érkezett, meglepetéssel: Szénási Róbert önkormányzati képviselő egy nagy tálca jégkrémet vitt.
Rafai Gábor

2022. július 12. 16:54

Tizenöt
kamasz ismerkedik önmagával a petőfitelepi Ne szójjá be! táborban

– Az idén már harmadik alkalommal rendezzük meg ezt a tábort, ahol tizenöt vakációzó felsőtagozatos kamasznak igyekszünk példákon keresztül bemutatni a passzív, az agresszív és az asszertív kommunikációt. Azt tapasztaljuk, hogy a kamaszoknál általános probléma, hogy nehezen kezelik a konfliktusokat. Az ötnapos táborban elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy a résztvevők jobban megismerjék magukat, bátrabban merjenek kommunikálni és ha kell, álljanak ki önmagukért – mondta a tábor vezetője, Fekete Marianna, aki egyben a művelődési ház szakmai munkatársa és a mentálhigiénés szakember is.

 

A táborvezetőnek az idén is akad segítője, többek között Szilágyi Annamária. A Szegedi Nemzeti Színház színművésze most is trénerként vesz részt a foglalkozásokon.   

 

Természetesen az idén is gyerekek a főszereplők a táborban.

 

 

– Mindig volt egy kis gond az önbizalmammal. Úgy gondoltam, ha eljövök ide a táborba, sikerül ezen kicsit javítani, erősíteni. Nagyon jól érzem itt magam, remélem a hét végére egy kicsit magabiztosabb is leszek – mondta Kollár Vanessza.

 

A tábort délután meglátogatta Szénási Róbert önkormányzati képviselő. Hetedik éve már, hogy a petőfitelepi táborokat támogatja – jégkrémmel is, és azzal, hogy átvállalja több résztvevő tábori díját.

 

– Nyolc éve vagyok a városrész képviselője, hét éve támogatom a táborozó gyerekeket. A képviselőségem első éveiben is voltak olyanok, akik nem tudták volna megfizetni a tábor díját. A helyzet sajnos azóta sem változott. Így az idén tizenöt táborozó közül tíznek átvállaltam a tábor teljes költségét, amit a képviselői alapomból fizettem ki, mert fontosnak tartom, hogy az itt élő gyerekek, fiatalok nyáron is biztonságban legyek napközben és értelmesen töltsék el a szabadidejüket 

 

– mondta Szénási Róbert, majd elkezdte kiosztani a hűsítő édességeket.