Tizenöt évesen Pádár Nikolett országos bajnok a felnőttek között 200 gyorson rövidpályás medencében

Kedvenc számában lett a legjobb a „legnagyobbak” között. Kapás Boglárkát is megelőzte. A döntő előtt kijelentette, megnyeri.
Garai Szakács László

2021. november 14. 20:29

Tizenöt évesen Pádár Nikolett
országos bajnok a felnőttek között 200 gyorson rövidpályás
medencében

Pádár Nikolett aranyérmes lett 200 méter gyorson a kaposvári rövidpályás országos bajnokságon. A szegedi úszó 15 évesen lett felnőtt magyar bajnok. A Haász SZUE tehetsége újabb sikert ért el kedvenc számában, miután a felnőtt Európa-bajnokságon ötödik helyen zárt, nyáron pedig ifjúsági Európa-bajnok lett. Ő tartja a korosztályos rekordot is (1:56.14), ezúttal nem volt szükség újra javítani az egyéni és országos csúcson, 1:56.62-es idővel lett a mezőny legjobbja, megelőzve Gyurinovics Fannit és Kapás Boglárkát.

 

– A döntő előtt Niki csak annyit mondott: megnyerem. Érezhettem volna ezt túlzott magabiztosságnak, de a bemelegítésnél látszott, hogy megvan a szükséges formája a győzelemhez. Óvatosságra intettem, mert gyorsabban akart kezdeni, amit én tanácsosnak éreztem, de végül neki lett igaza, végig bírta a nagyobb iramot. Taktikus és bátor versenyzés volt, szívből gratulálok neki! Nem hiszem, hogy túl sok magyar úszó lett 15 évesen felnőtt bajnok, büszkék lehetünk az eredményére. Összességében volt már jobb szereplésünk rövidpályás ob-n, így még ki kell elemezni a tapasztalatokat, de így is szép eredményeket értünk el – nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője.