Tizenöt csapat gyúrta és a töltötte a kolbászt a petőfitelepi böllérnapon

Petőfitelepen 2014 óta rendeznek böllérnapokat, és kizárólag a tavalyi járványhelyzetnek tudható be, hogy idén nem a kilencediket, hanem a nyolcadikat tartották meg. Igazi népünnepély volt.
Bod Péter

2022. február 05. 14:18

Tizenöt csapat gyúrta és a töltötte a kolbászt a petőfitelepi böllérnapon

A versengő csapatok megkóstolták a másik kolbászát, ugyanakkor figyeltek a kicsikre, és ezért gyerekprogramok sokasága is várta őket a böllérnapon. Többfajta kategóriában hirdettek versenyt, így a jelenlévők harcba szállhattak, hogy eldőljön: kié a legjobb pálinka és sült kolbász.

 

A Petőfitelep kolbásza versenyeben

  1. helyezett lett Zsolti és a Játszó-tér, Smányi Zsolt vezetésével
  2. helyezett a Vadászok csapata Vörös László vezetésével. Vörös László a legszebb böllér díjat is kiérdemelte, szettje megcsodálható Iványi Aurél fotógalériájában a harmadik képre kattintva.
  3. helyezett a Kolb-Ászok csapata lett Kokovecz Zita vezetésével.

 

A versenyen különdíjjal jutalmazták a Suhancok csapatát, a legvendégszeretőbb csapatnak a Petőfitelepi Nyugdíjas Baráti Kört találta a zsűri.

 

Zsolti és a Játszó-tér csapatáé Petőfitelep legjobb kolbásza

 

Botka László feladata a húsdarálás volt az otthoni disznótorokban

 

Nagyon öröm, hogy most úgy tűnik, valamennyi nagy, városi rendezvényünket és a településrészek rendezvényeit is megtarthatjuk az idén – nyilatkozta az eseményre kilátogató Botka László polgármester a Szeged.hu-nak és a Szeged Televíziónak.

 

Szabó Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére szervezték meg 2014-ben elsőként a böllérnapot, amelyet tavaly a kényszerű járványügyi korlátozások miatt nem tarthattak meg – adott gyors visszatekintést a polgármester.

 

 

Azt is elmondta, óriási siker a helyi böllérnapok, megmozgatja a városrész lakosságát, és ezzel kapcsolatban öröm, hogy minden szegedi városrésznek van egy, de olykor több hagyományos rendezvénye, amelyet évről-évre megszerveznek.

 

A közös élmények összetartják a helyi közösségeket, ezért is nagyon fontosak. Nagyon jó gyerekkori élményeket őriz családjából Botka László a disznótorokkal kapcsolatosan. Nagyszüleinél vágtak disznót, ahol az ő feladata a húsdarálás volt.

 

 

Szénási Róbert: összetartók a petőfitelepiek

 

Fájlaltuk tavaly, hogy nem rendezhetjük meg a böllérnapokat – mondta el hírportálunknak Szénási Róbert, Petőfitelep önkormányzati képviselője, utalt ennek kapcsán arra, hogy igen összetartó közösség az itt élő. 

 

A telepi karácsonyt már megrendezhették Petőfitelepen, és a szombati böllérnapra kilátogatók száma azt jelzi, hogy a szó szoros és átvitt értelmében is kiéheztek az emberek az ilyen jellegű rendezvényre. A szervezők megköszönték a támogatók és segítők munkáját, köztük a fánksütő petőfitelepi asszonyok fáradozását is.

 

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!