Tizennyolc orosz rakétát lelőtt az ukrán légvédelem, kíméletlen harcok kezdődhetnek Herszonnál

Hírösszefoglaló az orosz–ukrán háborúról 2022. október 22-én este.
Garai Szakács László

2022. október 22. 21:22

Tizennyolc orosz rakétát lelőtt az
ukrán légvédelem, kíméletlen harcok kezdődhetnek Herszonnál

Herszon szó szerint csatatérré válik

A helyi vezetés arra buzdítja a herszoni civileket, hogy haladéktalanul hagyják el a várost. A kiadott közlemény mindenkit figyelmeztetett arra, hogy menjenek át a Dnyeper túlpartjára, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a városban fennáll az ágyúzás veszélye és egy esetleges terrortámadásra is nagyobb az esély. Herszon oroszbarát vezetője, Vlagyimir Szaldo a TASZSZ szerint már kedden bejelentette, hogy a Dnyeper jobb partján élőket a túloldalra fogják evakuálni.

 

A delta szárny buktathatja le az iráni drónokat

Irán határozottan elítélte Franciaország, Németország és Nagy-Britannia kérését, hogy az ENSZ vizsgálja ki, Oroszország valóban iráni eredetű drónokat vetett be Ukrajna ellen. Kijev azt állította, hogy Oroszország iráni gyártmányú Shahed-136 drónokat használt, amelyek célpontjuk felé cirkálnak, majd a becsapódáskor felrobbannak. A gyanú szerint az Ukrajnában lefényképezett Geran-2 álnevet viselő drónok valójában iráni Shahed-drónok: delta szárnyalakjukról a szakértők könnyedén megkülönböztetik ezeket a többi dróntól.

 

Minden második orosz rakétát lelőtt az ukrán légvédelem a mai támadások alatt

Szombat reggel Kh-101-es cirkálórakétákkal és Kalibr rakétákkal lőtte Ukrajnában több helyen az alapvető infrastruktúrát Oroszország. Az ukrán légvédelem tizennyolc orosz rakétát lőtt le, Volodimir Zelenszkij később összesen harminchat rakétáról számolt be.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind