Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje Csanádpalotánál

2020. március 21. 08:24

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje Csanádpalotánál

Az M43-as autópályán a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldala előtt félnaposra nőtt a várakozási idő, a várakozó árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem emberei vizet osztanak – derült ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délutáni közleményéből.

A rendőrkapitányság szerint az autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből. A személyforgalomban a kilépő oldalon háromórás a várakozás.

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki és hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamion forgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását – írja a közlemény.

A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős várakozási idővel számolhatnak.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a kamionsor 39 kilométeres, a Rákóczi-telepi csomópontig ér.

Korábban írtuk:

Nyolc óránál is többet kell várakozniuk a kamionoknak Csanádpalotánál, az autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán.

A rendőrség honlapja szerint a személyforgalomban a kilépő oldalon a várakozási idő háromórás.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán az átkelő előtt feltorlódott kamionsor 23 kilométeres, a kéthalmi pihenőhelyig ér.

(fotó: MTI/Rosta Tibor)