Tizenhárom mezei juharfa ad majd árnyékot az Oskola utcán

November 20-án kapták vissza a szegediek a teljesen megújult és megváltozott arculatú Oskola utcát. Szerdán telepíteni kezdte a fákat a kivitelező, péntekig több mint egy tucat facsemetét ültetnek el az utca páros oldala felőli járdán. Karácsonyig teljesen elkészül a Tisza felőli járda díszburkolata is.
Rafai Gábor

2021. december 08. 14:18

Tizenhárom mezei juharfa ad majd árnyékot az Oskola utcán

– Újabb fordulójához érkezett az Oskola utca rekonstrukciója. Azt ígértük, zöldítjük ezt az utcát is, ennek megfelelően a kialakított favermekbe ma megkezdték a fák telepítését. Tizenhárom mezei juharfa kerül a Somogyi utca és Roosevelt tér közötti útszakaszra, oda, ahol a közművezetékek, valamint a járda szélessége ezt lehetővé teszik. Olyan lombkoronájú fákat szerettünk volna ide ültetni, amelyek nem nőnek túl nagyra, de árnyékot is adnak, mert azt szeretnénk, ha az utcának ezen az oldalán egy árnyékos sétány alakulna ki – mondta el a helyszínen szerdán Nagy Sándor.

 

A faültetési munkálatok ideiglenes útszűkülettel járnak, ezért kérik az itt közlekedőket, a szokottnál is figyelmesebben vezessenek.

 

A városfejlesztési alpolgármester beszélt arról is, hogy terv szerint és időjárástól függően karácsonyig dolgozik még a kivitelező az Oskola utca páros oldali járda építésén, a Roosevelt térig tartó szakaszon és folynak a munkálatok a jövő hét végéig a színházi körforgalomnál, valamint a Stefánián is. Emiatt egyelőre az ideiglenes közlekedési rend érvényes. 

 

 

Amint elkészülnek a munkálatokkal és az időjárás megengedi, hogy az útburkolati jeleket felfessék, átadják a forgalomnak a terültet, ezután megszűnik a terelés a Deák Ferenc utca felé, a jövőben onnan nem lehet majd balra, a Belvárosi hídra felkanyarodni. 

 

A projekthez kapcsolódó munkálatok a jövő évben is folytatódnak és a tervek szerint 2022 nyarára készülnek el.