Tíz százalékot mertek emelni a vendéglátósok, legalább negyvenet kellene...

A járvány után, az infláció és az orosz–ukrán háború tovább nehezíti a hazai vendéglátás helyzetét. Nemcsak a rezsi és az alapanyagok ára emelkedett drasztikusan, de a háború miatt az is bizonytalanná vált, hogyan alakul az ide érkező külföldi turisták száma.
Várnai Adrienn

2022. március 24. 07:46

Tíz százalékot mertek emelni a
vendéglátósok, legalább negyvenet kellene...

Legalább 40–50 százalékkal kellene emelni az árakat az éttermekben, kocsmákban, pubokban – a vendéglátásban, hogy túléljék a mostani helyzetet a vállalkozások. Gálosi Gyula, a Hungi Vigadó ügyvezetője szerint a koronavírus-járvány hatásainak a kiheveréséhez is évekre lenne szüksége a szektornak. Az is bizonytalanságot jelent, hogy a beszállítók csak hetente tudnak árut szállítani, ez a rendezvények szempontjából éppúgy gond, mint az a la carte-os vendéglátásnál.

 

Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!