Tíz orosz katonát azonosítottak a bucsai gyilkosságok elkövetői közül

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy az orosz szárazföldi erők 64. motorizált lövészdandárjánál szolgáltak a most azonosított bucsai „mészárosok”.
Cservenák Zoltán

2022. április 29. 08:58

Tíz orosz katonát azonosítottak a bucsai gyilkosságok elkövetői közül

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szerint 10 orosz katonát gyanúsítottként azonosítottak a Bucsában elkövetett bűncselekmények ügyében. Az ukrán városban több hátrakötözött kezű, kivégezett civilt találtak tömegsírokban és az utak mentén, miután az oroszok kivonultak a területről. Az ukrán elnök csütörtökön azt is mondta, vizsgálják a bűncselekményeket.

 

 

Kijevet rakétázták

 

Lassan az egész világ elítéli Oroszországot, amiért rakétákat lőttek ki Kijevre, azután, hogy Antonio Guterres ENSZ-főtitkár befejezte látogatását az ukrán fővárosban. Zelenszkij „erőteljes válaszra” szólította fel a Nyugatot. Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere „borzalmas barbár cselekedetnek” nevezte a rakétacsapásokat. Antonio Guterres kedden egyébként Moszkvában is járt, ahol találkozott Vlagyimir Putyinnal. Az ENSZ továbbra is humanitárius folyosók kialakítását sürgeti az ostromlott Mariupol városában, ahol még mindig nagyon sokan vannak élelem és víz nélkül.

 

Javulnak az oroszok a fronton

 

A NATO szerint az oroszok lassan nyomulnak előre Kelet-Ukrajnában, ugyanakkor a háború első heteihez képest hatékonyabban működik az orosz hadsereg. Főként a légi és szárazföldi hadműveletek kombinálásárában, valamint a szárazföldi erők utánpótlásának megszervezésében látható javulás.