Tiszta Csikágó: itt a Kultúrkör zenekar új dala és a hozzá készített videoklip, amit ezúttal is Szegeden forgattak

Az együttes szerint egy jó videoklip félsiker.
Kovács M. Norbert

2022. január 26. 15:13

Tiszta Csikágó: itt a Kultúrkör zenekar új dala és a hozzá készített videoklip, amit ezúttal is Szegeden forgattak

Legalább egyszer már biztosan írtunk a Kultúrkör nevű szegedi zenekarról, akik azóta szerepeltek az X-Faktorban is, aminek ugyan nem jutottak be az élő adásaiba, de az azt hiszem Mentorháznak nevezett részig eljutottak. Korábban annak kapcsán írtunk róluk, hogy a Maradunk fiatalok című dalukhoz a szegedi Várkertben és a 2-es villamoson készítettek videoklipet. Azt a dalt azóta a Petőfi Rádió is játssza, és mint kiderült, a múlt hétvégén felléptek a Petőfi Zenei Díj nevű eseményen, ami, mint ahogyan az a nevéből is kitűnik, egy zenei díjátadó, amiről sokat elárul, hogy az év zenekara például a 4S Street nevű együttes lett.

 

Na, szóval a Kultúrkört nem tántorította el az X-Faktoros szereplésük, és ahogy azt borzalmas pr-szövegekben írni szokták: gőzerővel dolgoznak, sőt, valószínűleg stúdióba is vonultak, hiszen készült egy új daluk, aminek a klipjét ezúttal is Szegeden forgatták, nem nehéz kitalálni, hogy hol, direkt nem írom le, hátha valakinek nem esik le azonnal és szeret ilyesmiken agyalni.

 

A dal címe egyébként az, hogy Chicago, és nem is véletlenül lett ez, hanem a következők miatt:

 

„Ismerős az érzés, amikor valami jó történik veled? Mondjuk, találsz az utcán egy kezeletlen buszjegyet, megkapod azt a bizonyos állásinterjút, vagy a mi esetünkben, amikor szerepelhettünk a Petőfi Zenei Díjon. Na ez a »Chicago»!”

 

– mondta a dal címe kapcsán Darvasi Áron, a Kultúrkör egyharmada, aki ehhez még azt is hozzátette, hogy  

 

„Ez eredetileg Király Tomi szavajárása volt, de mára már mindannyiunk átvette tőle és nagyon jól leírja, amit a zenénkkel képviselünk.” 

 

(Király Tamás az együttes másik egyharmada.)

 

A Kultúrkör kiadójától, a Magneotontól kapott sajtóanyagból ezen túl még az is kiderül, hogy az együttes szerint  

 

„egy jó videóklip félsiker is lehet, így Darvasi Áron – aki főszerepet kapott egy most induló sorozatban - mindig forgatókönyvvel együtt érkezik. A »Chicago« kisfilmje egy híd a retro feelingű zenei alap és a dal mondanivalója közt, egyben időutazás a '90-es évektől egészen a 2010-es időkig.”

 

És hát ki ne akarná ezek után megnézni a klipet és meghallgatni a dalt, nem igaz?

 

Tessék:

Címlapon

mutasd mind