Tiszavirág Sportuszoda: már fél hattól lehet kedden úszni!

Jól sikerültek az előkészületek holnap rendben kinyit Felsővároson az uszoda.
Garai Szakács László

2023. január 16. 09:22

Tiszavirág Sportuszoda: már fél
hattól lehet kedden úszni!

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy holnap nem reggel 8 órakor, hanem a normális nyitvatartás szerint, 5:30-kor nyit a Tiszavirág Sportuszoda, a szegediek korábbi a sávbeosztás szerint vehetik igénybe a létesítményt.

 

Ismert, hosszas késlekedés után az Orbán-kormány úgy döntött, állja egy havi rezsiszámláját a Tiszavirág Sportuszodának: Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tájékoztatta Szeged önkormányzatát arról, hogy az első negyedévre adják a fenti összeget. Ugyanakkor ez a pénz igazából csak egy hónapra elég. 

 

A kormány azt kérte Szegedtől, január 23-áig nyissa meg az intézményt, ám az önkormányzat már holnap, január 17-én kinyitja. Eredetileg nyolc órakor nyílt volna újra a Tiszavirág, ez változott most meg.

 

Ne feledjük, ezt az egy havi pénzt is úgy adja az Orbán-kormány, hogy Szeged önkormányzata nem hagyta magát:

  • intézkedési tervet kellett készíteni arról, hogy a városnak, melyik intézményeit, mikor és meddig zárják be, így spórolva a gázzal és az árammal, amiknek az ára egyébként részben az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikájának is köszönhetően brutálisan megdrágult.
  • A tervet beküldte Szeged, de akkor a kormány nem döntött arról, hogyan támogatja a várost.
  • Decemberben, Karácsony előtt Szeged újra érdeklődött arról, kap-e támogatást a rezsiszámlákra, akkor azt felelte a kormány, nincs meg egyelőre a szükséges forrás.
  • Január elején újra érdeklődött az önkormányzat, ekkor végre célt ért Szeged.