Tiborcz Istváné a Gránit Bank többségi tulajdona

A bankot alapítása óta Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja, a Szegedi Tudományegyetem kuratóriumának tagja vezeti.
Garai Szakács László

2021. december 30. 13:02

Tiborcz Istváné a Gránit Bank
többségi tulajdona

Orbán Viktor veje újabb szintet lépett: banktulajdonos lett, a BDPST Group „57 százalékot vásárol a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjában, a Gránit Bankban” – olvasható a Tiborcz tulajdonában lévő csoport honlapján megjelent közleményben.

 

A vásárlásról szóló összefoglalóban az is olvasható, hogy „a Gránit Bank 2010 májusában, zöldmezős bankként kezdte meg tevékenységét, mérlegfőösszege az alapítás óta a kilencvenszeresére nőtt, és az idén megközelíti a 700 milliárd forintot, így mára Magyarország leggyorsabban növekvő bankjává vált. A bank ügyfélszámláinak száma immár meghaladja a 80 ezret, és a nem-teljesítő hitelek (NPL) rátája pedig mindössze 0,03 százalék, amely érték bőven a hazai bankszektor átlaga alatt marad. A jó eredményeket és a dinamikus növekedést a bank vezetése elsősorban annak tulajdonítja, hogy a Gránit Bank Magyarországon elsőként valósított meg egy innovatív, kifejezetten digitális üzleti modellt.”

 

Tiborcz István nem egyszerűen megvásárolta a tulajdonrészt, mert éppen nem tudta hova tenni a pénzét: hosszú távra tervez a miniszterelnök veje a bankkal, olyannyira, hogy tőkeemelésre készülnek. A Gránit Bank és a BDPST Group valójában évek óta együtt dolgozik Tiborcz, bankot vett a saját projektjeihez: az ingatlanos beruházásait a BDPST-nek évek óta a Gránit Bank finianszírozza.

Címlapon

mutasd mind