Tiborcz István bankjánál vezetheti 400 milliós számláját a Szegedi Tudományegyetemet működtető alapítvány

A közbeszerzésen legújabb Tiborcz-szerzemény, a Gránit Bank lett a befutó. A Szegedi Tudományegyetemet működtető kuratórium tagja a bank elnök-vezérigazgatója. MDLLVLTS.
Cservenák Zoltán

2022. január 08. 01:17

Tiborcz István bankjánál vezetheti 400 milliós számláját a Szegedi Tudományegyetemet működtető alapítvány

Öt pályázó pénzintézet közül a Gránit Bank ajánlatát választotta a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány közbeszerzésen arra, hogy náluk vezesse a számláját a felsőoktatási intézményt működtető szervezet.

 

A számla 400 milliós, hiszen az SZTE-t működtető alapítvány évente ekkora összegből gazdálkodhat.

 

A HVG azt írja, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója Hegedűs Éva nem vett részt a döntő szavazásban, mivel a lap szerint őt épp az a Tiborcz István kereste meg az ajánlattal, aki a BDPST nevű cégén keresztül megszerezte a bankot az eddigi többségi tulajdonos E.P.M.-től.

 

Szabó Gábor prorektor, a Szegedi Tudományegyetemet működtető kuratórium elnöke azt mondta a HVG-nek, nem lát összeférhetetlenséget Hegedűs Éva személye és a számlavezető bank kiválasztása között.

 

Lantos Csaba, aki a MET Holding elnökeként ugyancsak tagja az SZTE-s kuratóriumnak úgy fogalmazott, a Gránit Bank öt pénzintézet közül toronymagasan a legjobb ajánlatot adta.

 

A HVG úgy tudja, a modellváltáson átesett Szegedi Tudományegyetem egyelőre a Magyar Államkincstárnál vezeti a számláját, a következő hónapokban azonban a teljes felsőoktatási intézet is választhat egy bankot. A végső döntés ebben az esetben is a kuratóriumé lesz.

 

A héten kiderült: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a tagdíjait ugyancsak Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak új bankjában fialtatja majd.

 

 

(HVG)

 

(Fotó: Gránit Bank)