Téves halálhíre után egy nappal meghalt Tanya Roberts, egykori Bond-lány

Az 1985-ös Halálvágtában volt a 007-es partnere, akit akkor Roger Moore alakított. De ő volt Sheena, a dzsungel királynője is. 65 éves korában hunyt el.

2021. január 06. 02:07

Téves halálhíre után egy nappal meghalt Tanya Roberts, egykori Bond-lány

Egy nappal azután, hogy tévesen a halálhírét keltették, elhunyt Tanya Roberts amerikai színésznő, a Halálvágta című James Bond-film sztárja. A 65 éves színésznő hétfőn este halt meg húgyúti fertőzés szövődményeiben a Los Angeles-i Cedars-Sinai Kórházban – közölte élettársa, Lance O'Brien kedden a Fox News amerikai hírtelevízióval.

Egy nappal korábban menedzsere, Mike Pingel jelentette be tévesen a színésznő halálhírét.

Hétfő délután Pingel már azt közölte az AP amerikai hírügynökséggel, hogy a 65 éves színésznő – aki még karácsonykor, kutyasétáltatás után esett össze otthonában – mégis életben van, de nagyon rossz állapotban. A menedzser azzal magyarázta a félretájékoztatást, hogy Roberts élettársa a vasárnapi kórházi látogatása után azt mondta neki, hogy a színésznő meghalt.

A Victoria Leigh Blum néven született Roberts modellként kezdte pályafutását, és több off-Broadway előadásban is szerepelt. Reklámfilmek után hollywoodi filmes karrierje a hetvenes évek közepén indult a Forced Entry (1975) című horrorral, sorra kapta a szerepeket, 1978-ban az Ujjak című krimiben játszott Harvey Keitellel.

1980-81 között ő volt az eredeti Charlie angyalai egyik főszereplője, a későbbiekben pedig olyan kultfilmekben tűnt fel, mint A vadak ura (1982), a Sheena, a dzsungel királynője (1984), valamint az 1985-ös Halálvágta című James Bond-film, amiben Roger Moore partnere volt.

Ezt követően is számos filmszerepet kapott, de javarészt kevésbé emlékezetes alkotásokban volt látható, mint például a Telitalálat (1987), az Éjszakai szemek (1990), vagy a Hölgyek játéka és a Ha te nem vagy képes, édes. Az Azok a 70-es évek show-ban 1998 és 2004 között alakította Donna Pinciottit, majd utolsó tévés szerepét a Barbershop című sorozatban játszotta 2005-ben.

Az elmúlt másfél évtizedben felhagyott a filmezéssel, nem vállalt szerepeket, beteg férjét, Barry Roberts forgatókönyvírót ápolta annak 2006-os haláláig, majd főként az állatainak és a James Bond-rajongóknak szentelte életét.

„Tanya csodálatos ember volt, kívül és belül. Mindig úgy fogok emlékezni rá, hogy hihetetlenül édes volt, és nagyon szerette az állatokat. A vadak ura rajongói világszerte szerették”

– idézte fel emlékét még a téves halálhírre reagálva Don Cosarelli, a film rendezője Twitter-üzenetében.

A hírek szerint a színésznő az ünnepek előtt semmilyen komoly betegségre utaló jelet nem mutatott, december 19-én még részt vett egy rajongóknak szervezett online beszélgetésen is.

Egy rövid részlet a Halálvágtából, benne Tanya Roberts mellett Roger Moore, Grace Jones és Christopher Walken:

Egy rövid összefoglaló videó Tanya Roberts karrierjéről és haláláról: