Tető védheti az esőtől a jövőben a díszleteket az újszegedi szabadtéri színpadon

Befedhetik az újszegedi szabadtéri színpadot, fiataloknak hirdetnek pályázatot megüresedett garzonlakásokra – közgyűlés előtt erről is tárgyalt a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság.
Rafai Gábor

2022. február 16. 11:46

Tető védheti az
esőtől a jövőben a díszleteket az újszegedi szabadtéri színpadon

Kisebb műbalhéval indult a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság szerda reggeli ülése. Miután a testület az elmúlt héten már megtárgyalta a közgyűlés elé kerülő napirendi pontokat, most tizennégy egyéb, ugyancsak fontos előterjesztés került terítékre.

 

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester tegnap délután kiegészítés nyújtott be az egyik előterjesztéséhez, kérve a bizottságot, tárgyalják meg a Bagoly utca bölcsőde építéséhez kötődő előterjesztését is, hogy a közgyűlés már pénteken dönthessen az ügyben.

 

(fotók: Iványi Aurél)

 

A bizottság fideszes elnöke, Tápai Péter azonban nem volt hajlandó a kiegészítést szavazásra bocsátani, ragaszkodott az eredeti napirendi pontokhoz, mondván, egy harmincöt oldalas anyag nem tekinthető kiegészítésnek, és a bizottságot teszi komolytalanná, ha egy tegnap délután benyújtott kiegészítést is megtárgyalna. Hiába érveltek a baloldali képviselők, Tápai hajthatatlan maradt.

 

Végül – az előterjesztő kérésére – csütörtök reggel negyed kilencre rendkívüli bizottsági ülést hívott össze ezzel az egyetlen napirenddel, amit előreláthatóan minden érintett támogatni fog.

 

Az erőfitogtatás után a többi napirendi pont – összesen tizennégy – megtárgyalása nagyjából ugyanannyi időt vett el a bizottság tagjaitól.

 

Többek között határoztak arról, hogy a Szabadtéri Játékokat is rendező Szegedi Nemzeti Színház megrendelheti az újszegedi színpad befedését. Barnák László főigazgató szerint erre azért is szükség van, mert a koncerteket szervező produkciós irodák kizárólag abban az esetben szerződnek le programokra, ha biztosítani tudják a színpad lefedését. A korábbi évek visszatérő partnerei is jelezték, hogy jövőben a szerződés feltételeként szabják a színpad lefedését, mert voltak évek, amikor ennek hiányában a díszletek és jelmezek többször eláztak, károsodtak.

 

A bizottság hozzájárult ahhoz, hogy a színház a munkák elvégzéséhez nettó 40 millió forintos kötelezettséget vállaljon a meghívásos pályázatot megnyerő kivitelezővel.

 

Az IKV Zrt. a fiatalok részére fenntartott öt megüresedett lakásra írhat majd ki pályázatot a bizottság döntése értelmében. A lakások 27 és 41 négyzetméteres garzonok, amelyek a Tápai és Cserzy Mihály utcában találhatók.

 

A pályázat nyerteseinek havonta 18 és 28 ezer forint közötti előtakarékosságot is vállalniuk kell majd a lakbér összegén felül.