Termálvezeték épül, megújul a megálló, renoválják a palotát: három helyszín, három forgalomkorlátozás

Hétfőtől újabb forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek a következő hetekben. Újabb szakaszába lép a belvárosi híd lábánál a Tóth Péter-palota renoválása, folytatódik a termálvízvezeték fektetése és buszmegállók újulnak meg.
Dombai Tünde

2022. augusztus 14. 09:31

Termálvezeték épül, megújul a
megálló, renoválják a palotát: három helyszín, három
forgalomkorlátozás

Victor Hugo utca

Hétfőtől a belvárosi Tóth Péter-palota állványozási és daruzási munkái miatt a Victor Hugo utcát csak egy irányban, az Oskola utcától a Deák Ferenc utca felé használhatják a gépjárművek.

 

(fotók: Iványi Aurél)

 

A kerékpárosok mehetnek továbbra is mindkét irányban. Az útlezárás várhatóan novemberig tart.

 

Bakay Nándor utca

Hétfőtől folytatódik a termálvízvezeték építése a Bakay Nándor utcában, a Cédrusliget lakópark oldalában, egészen a Pozsonyi utcáig. A szállítási és kivitelezési munkálatok miatt szeptember végéig szakaszosan lezárják a lakópark melletti forgalmi sávot, csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be, a többieknek kerülniük kell.

 

 

A csőfektetés után a kivitelező az önkormányzat által előírt módon helyreállítja a burkolatot.

 

Szent Gellért utca

Ugyancsak hétfőtől Mars téri buszmegállók mellett a Szent Gellért utcában is felújítják a buszmegállókat, a peronokat és szegélyeket, valamint helyreállítják a zöldfelületeket. Aszfalt helyett térkőburkolatot kapnak a peronok.

 

 

Amíg a Mars téri megállók el nem készülnek, nem lesz megállóáthelyezés. Azt követően a Szent Gellért utcai megállókat költöztetik át a mars térre és a Szent Gellért utcán csak áthajtani lehet a buszoknak.