Térfigyelő kamera segítségével találták meg a rendőrök az ellopott rollert (frissítve)

Néhány órán belül azonosították a rendőrök azt a fiatalt, aki egy elektromos rollert vitt el egy szegedi társasházból.
Garai Szakács László

2022. december 13. 14:00

Térfigyelő kamera segítségével
találták meg a rendőrök az ellopott rollert (frissítve)

Frissítés

Magda Zoltán rendőr alezredes, Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztályvezető-helyettese elmondta, a Vadaspark Lakóparkban történt a lopás, a Vám téri kamera rögzítette az elkövetőt. Ezután a kamerafelvételeknek köszönhetően sikerült megállapítani azt is, hova vitte a rollert. A rendőrök a rollert lefoglalták, visszaadták jogos tulajdonosának; aki megvette, nem tudta, hogy lopott rollert vásárolt, így ellene nem indult büntetőeljárás.

 

A hétvégén egy Mars téri pénzlopás után is sikerült a térfigyelő kamerákkal megtalálni az elkövetőt. A rendőrök a tettest otthonáig követték, beazonosították, majd előállították.

 

A Szegeden újonnan felszerelt közterületi kamerarendszer segítségével a rendőrség az utóbbi időben rablásokat, kifosztásokat is hamar felderített.

 

A térfigyelő kamerák segítettek a Kálvária téri dohánybolti rablás elkövetőjének felderítésében is.


 

Korábban írtuk:

A 16 éves fiú december 7-én 10 óra körül lopta el a lezáratlan járművet a lépcsőházból. A rollert orgazdához vitte és gyorsan eladta. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói az önkormányzat által kiépített térfigyelő kamerarendszer adatainak elemzése alapján azonosították be a tolvajt, akit másnap reggel már gyanúsítottként hallgattak ki. Ellene kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás.