Tényleg senkit nem hagynak az út szélén: a képviselőként is dolgozó államtitkárok fizetését is megemelte Orbán Viktor

3,3 milliós havi fizetésből telik majd a rezsire.
Kékes Viktória

2022. július 21. 12:19

Tényleg senkit nem hagynak az út szélén: a képviselőként is dolgozó államtitkárok fizetését is megemelte Orbán Viktor

Egyre biztosabbnak látszik, hogy ma Magyarországon az a legjobb megoldás, ha az ötödik Orbán-kormányban dolgozik az ember. Kormánytagként ugyanis még ezekben a viharos időkben is biztosított a fizetésemelés. 

 

  1. Elsőként ki más, mint Orbán Viktor fizetése ment előre, nem hátra: június óta 2,8 millió helyett 4,8 millió jár a miniszterelnöknek. Ez 135 százalékos emelést jelent.
  2. Miután egy módosításnak köszönhetően már Orbán Viktor dönt a kormánytagok fizetéséről (2022 júniusáig jogszabályhatározta meg az államtitkárok fizetési plafonját, de egy salátatörvényben elrejtett módosítás miatt most már a miniszterelnök dönthet a miniszterek és az államtitkárok fizetéséről.), Orbán suttyomban alaposan megemelte néhány államtitkár (Magyar Levente, Hornung Ágnes, Kutnyánszki Zsolt például) fizetését. Ők most már közel 2 milliót keresnek havonta. 
  3. A miniszterek sem panaszkodhatnak, a két rekorder (Nagy Márton és Csák János fejenként 5 milliós fizetéssel) mellett most már a többiek is plusz 650 ezret vihetnek haza havonta. Ez 33 százalékos emelést jelent.
  4. Most pedig a 24.hu szúrta ki, hogy azoknak az államtikároknak, akik országgyűlési képviselőként is dolgoznak 52 százalékos béremelést adott, ráadásul májusig visszamenőleg (!) Orbán Viktor. A 16 érintett így mostantól 3,3 milliót keres majd. Ez biztosan elegendő lesz a rezsi kifizetésére is.