Tényleg horkol a Bombázó? És mi mindent lehet még hallani az éjszakában a magyar kéziválogatott háza táján?

A MOL-Pick Szeged átlövője, Bodó Richárd adott exkluzív interjút a Szeged Televízió Aréna című sportműsorának. Aki egy kicsit később csatlakozik csak a válogatotthoz, nem véletlenül.

2021. január 12. 17:26

Tényleg horkol a Bombázó? És mi mindent lehet még hallani az éjszakában a magyar kéziválogatott háza táján?

A Bombázó bízik abban, most is sikerül egy nagyot alkotni, ahogy tették azt nélküle a srácok az Európa-bajnokságon. Bodó akkor sérült volt, azért nem tudott részt venni akkor az Eb-n. Nagy alkotást, legalábbis viszonylag nagy alkotást vár a Magyar Kézilabda Szövetség is: a negyeddöntőbe jutást várják el a férfiválogatottól a szerdán kezdődő egyiptomi világbajnokságon.

Az MKSZ keddi online sajtótájékoztatóján Nagy László alelnök, a szakmai stáb tagja úgy fogalmazott, hogy a csapatnak is ez az elképzelése, vagyis az ambíciók összecsengenek az elnökség elvárásával.

„Szeretnénk minél több ponttal a középdöntőbe jutni. A németeket is szeretnénk legyőzni, és bár nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, de van bennünk akarat és bizonyítási vágy, hogy maradandót alkossunk” – nyilatkozta Nagy László. A magyarok a gízai A csoportban pénteken a Zöld-foki Köztársaság, vasárnap Uruguay, kedden pedig Németország ellen lépnek pályára. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

A magyar küldöttség szerdán, a balátlövő Bodó Richárd viszont csak szombaton utazik Egyiptomba. Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, hogy a MOL-Pick Szeged játékosának gyermeke születik, ezért indul három nappal később az észak-afrikai országba.

A szakvezető hozzátette, Ligetvári Patrik hiánya miatt védekezésben némileg változott a felállás, és beállósok látják el a két belső védő feladatát. A Telekom Veszprém koronavírus-fertőzésen átesett átlövője azért nem tagja a keretnek, mert a vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt.

– Az edzéseink kiválóan, jó hangulatban teltek, a játékosok fegyelmezettek voltak. Igyekeztünk a legjobban kihasználni a rendelkezésünkre álló időt – mondta Gulyás. Hozzátette, a szlovákok ellen – az ellenfél koronavírusos megbetegedései miatt – elmaradt két edzőmérkőzés „némi deficitet okozott” a felkészülésben, mert nem látják pontosan, hol tart a csapat. Reményei szerint az első két csoportmeccsen utolérik magukat, és megfelelő állapotba kerülnek a csoportdöntőnek ígérkező, németek elleni összecsapásra. Gulyás az esélyek kapcsán megjegyezte, vakon tapogatóznak, hiszen napról napra jönnek az újabb hírek arról, éppen melyik csapatnál hány fertőzöttet találtak, és ez nagyban befolyásolja majd az egész világbajnokság kimenetelét. Hétfőn és kedden Csehország, Brazília, az Egyesült Államok és a Zöld-foki Köztársaság válogatottjáról derült ki, hogy nem tudja a lehető legerősebb kerettel megkezdeni a tornát.

– A játékosok nagyon optimistán nyilatkoznak, és bár mi is derűlátók vagyunk, lépésről lépésre haladunk – szögezte le a szövetségi kapitány. Hangsúlyozta, semmi okuk nem volt módosítani azon a kereten, amellyel a tavalyi Európa-bajnokságon sikeresen szerepeltek. Ahol mégis változtattak, ott szakmai okok állnak a háttérben.

– Bízunk benne, hogy rutinos játékosokkal kiegészülve sokkal ütőképesebbek leszünk. Nagyobb variációs lehetőséggel, és némileg más kézilabdával fogunk tudni előrukkolni – mondta Gulyás, aki leszögezte, hogy a szakmai stáb mind a húsz játékosra számít a tornán, ezért úgy kell készülniük, hogy bármikor bevethetők legyenek. Egy mérkőzésre tizenhat játékos nevezhető, de a csapatok ezúttal korlátlan cserelehetőséggel rendelkeznek.

Mikler Roland közölte, kötelességük, hogy ugyanazt a mentalitást és hozzáállást mutassák, mint egy évvel ezelőtt Malmőben.

– Sok olyan tényező van, ami zavarhatja a fejeket, ezért a legnagyobb kérésem a csapat felé az volt, hogy csak és kizárólag saját magunkkal foglalkozzunk, ne a körülményekkel – nyilatkozta a MOL-Pick Szeged kapusa.

Nagy László a szervezés kapcsán példaként elmondta: öt nappal ezelőtt kiderült, hogy egy másik szállodában kell lakniuk, nem abban, amelyet eredetileg kijelöltek nekik, de a változtatás okát nem közölték.

Mikler Roland úgy fogalmazott, az első két csoportmeccs jó lesz arra, hogy a németek ellen felkészüljenek, hiszen jövő kedden „minden erőnkre és tudásunkra szükség lesz, mert nem titkolt célunk, hogy elcsípjük a csoport első helyét”.