Tényleg ennyire hülyék vagyunk? – Szántó György olvasói levele

Vagy csak annak néznek bennünket, vagy annak is nézhetnek bennünket, mert azok is vagyunk? Egyik rosszabb, mint a másik.
Szeged.hu

2022. június 19. 19:40

Tényleg ennyire hülyék vagyunk? –
Szántó György olvasói levele

A Fidesz – személy szerint Orbán Viktor – 2022. április 3-án 1000 milliárd forintért megvette az újabb kétharmados parlamenti győzelmet, most már „135 bátor ember” asszisztál a Vezénylő Tábornok országrontásához.

 

200 milliárd forint a 13. havi nyugdíjra, 200 milliárd forint „fegyverpénzre” a rendvédelmi szerveknél, 610 milliárd forint az adó-visszatérítésre. Tévedés ne essék, ezt a mi költségvetésünkből, amelyben benne van a 2,5 millió nem Fideszre szavazó befizetése is. Különösen felesleges volt az úgynevezett „adó-visszatérítés” nagyobbik része, hiszen azt a nagyjövedelmű, de ugyanazon adókulccsal adózók olyasmikre fordították, mint újabb lakásvásárlás, luxusnyaralás, vagy még újabb autók megvásárlása.

 

A központi költségvetésen ütött lyukat a kormányfő, azzal a pénzzel kívánja betömni, ami nincs. Nincs, mert az EU a jogállamisági eljárás lezártáig egyetlen eurocentet sem hajlandó kifizetni a 2022-re tervezett 1000 milliárd forintból, és a további tervezett 1600 milliárd forintból. Nem fizetnek, és nem azért, mert utálják a magyar embereket, hanem azért, mert tisztában vannak vele, hogy ez a pénz is Mészáros (Pénztáros) Lőrinc, Tiborcz István (vej) Orbán Gáspár (apa), Garancsi István, Szíj László (haverok) bankszámláján landolna. Az ezt megakadályozandó eljárást nevezik „jogállamisági eljárásnak”. Aminek a vége könnyen megjósolható: Magyarország egy kanyi vasat nem fog az EU-tól kapni.

Látja, tudja már ezt Vezénylő Tábornok is. Azért adósítja el az országot legatyásodásig – az ország adósságállománya meghaladja a 2010-es szintet –, ezért veti ki az „idióta extraprofit adót”. Szigorúan csak a multikra, hogy a hazai családi-baráti kört ne érintse.

 

Azt az „extraprofit adót”, amelyet – így a kormány – nem lehet továbbhárítani. Ez az az állítás, amelyet csak a leghülyébbek és a kormány hisz el – utóbbi legalábbis így tesz.

 

Pedig csak el kellene menni bevásárolni, és nagyságosék nem a szolgálót, a cselédet küldenék el, mindjárt látnák, hogy mennyivel drágább a kenyér, a gyümölcs, a tejtermék, és minden, amit naponta enni kell(ene)! Lehet irreálisan alacsony áron tartani a benzin, a gázolaj, a cukor és néhány élelmiszer – köztük a csirke-farhát, amit nagyságosék csak a hírekből ismernek –, de így is tíz százalék feletti – az elmúlt húsz év legmagasabbja! – az infláció: a paradicsom kilója ezer forint körül, a zöldpaprikáé szintúgy, a kenyér 30–40 százalékkal kerül többe, a legolcsóbb gyümölcs lassan a banán lesz, aminek az ára körülbelül annyi, mint az itthon termelt almáé. Egy dezodor, amelynek ára decemberben még 600 forint körül volt, most ezer forint. És ez csak a kezdet...

 

  • Mi lesz majd, ha a „rezsicsökkentés” elnevezésű hülyítés nem tartható fenn tovább, és valódi áron kell majd megvásárolni az áramot, a gázt és az üzemanyagot?
  • Mi lesz majd, ha a gyógyszerek ára emelkedik, vagy egyes gyógyszerek eltűnnek?

 

A repülőjegyek áráról azért nem írok, mert a „zemberek” nagy részének nem a repülőjegy, hanem a napi közlekedés árának megfizetése jelent gondot.

 

A város legnépszerűbb menzája, amelyet rengeteg nyugdíjas és diák látogat, éppen a héten szüntette meg a kedvezményes napi menüt szombaton-vasárnapon, az továbbra csak hétköznapokon létezik majd.

Mi lesz később?! Az állami pénzekkel kitömött média továbbharsogja majd, hogy éljen Európa Új Nagy Gondolkodója, Szeretett Vezérünk, aki megóvta a magyarokat a világ bajaitól: a háborútól, a Covidtól, a buziktól, a zsidóktól, Brüsszeltől, a liberálisoktól, és mindentől, amely veszélyt jelent e lángoktól ölelt kis hazánkra?

 

Magyarországon ma nem a józan ész uralkodik, hanem valami más, vagy valaki más...

 

Meddig lehet még hülyének nézni egy egész országot?

 

A kijózanodás kegyetlen lesz!

 

Szántó György