Tényleg az orosz néplélek miatt törhetett ki az orosz–ukrán háború? – Körút, 2023. március 2. (frissítve)

Ma este elvisszük önöket egy szerelmes kalandtúrára, a léggömbök varázslójához, Csatári Gergőhöz, és a 100 tagú cigányzenekar koncertjére. Idevárjuk az ismert rézfúvós fiúcsapat, a Sun City Brass tagjait és beszélgetek majd a szegedi származású színész-íróval első darabjáról a Sündisznótáncról. Az ismert televíziós producert, Zolcer Jánost pedig arról kérdezzük, tényleg úgy gondolja, hogy az ukrán–orosz háború okát az orosz néplélekben kell keresni?
Várnai Adrienn

2023. március 02. 19:30

Tényleg
az orosz néplélek miatt törhetett ki az orosz–ukrán háború? –
Körút, 2023. március 2. (frissítve)

Szeretetbe kapaszkodva. Ez volt Magyarországon a házasság hetének idei mottója. A programok résztvevői azt keresték, hogyan tudnak a párok a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz. A szervezők azokat is megszólították, akik a családjukban akár generációkon át konfliktusokkal terhelt mintákat láttak, és nem volt a közelükben harmonikusan működő család. Stábunk ott volt, amikor a párok egy szerelmes kalandtúrára indultak.

 

A szegedi léggömbművész, Csatai Gergő a világot járja. Már nemcsak gyerekzsúrokban, szülinapokon hajtogatja a lélegzetelállító alkotásait, hanem külföldön oktatja is az általa elsajátított speciális technikát. Nevét így már nemcsak Szegeden, de a tengerentúl is jól ismerik. Ő az, aki lufiból meghajtogatta már a világ legnagyobb Dr. Bubóját, a Vasembert, az Eiffel tornyot, de még Müller Cecíliát is. A Guinness Világrekorder szegedi lufihajtogató meghódítja a világot és meg sem áll a siker és a csillogás hazájáig, Hollywoodig.

 

Miért dúl háború Ukrajnában? Ezzel a címmel írta meg új könyvét Zolcer János, akivel legutóbb az előző könyvéről a Gorbacsov titkairól beszélgettünk. Állítólag az új írásának is van köze ehhez.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsor itt a cikkben is megnézhető, de ott van a