Téma szerdán: gyerekeken spórol az állam, éghajlatváltozás, nincs zöld fordulat

Balogh Judit vendégei: Tóth András, a Nevelési és Kulturális Intézmények Gazdasági Szolgálatának vezetője, Gál Tamás, a Szegedi Tudományegyetem éghajlattani tanészékének vezetője és Kanász-Nagy Mátét, az LMP társelnöke
Vass Imre

2023. január 25. 16:18

Téma szerdán: gyerekeken spórol az állam, éghajlatváltozás, nincs zöld fordulat
  • Hatalmas infláció, egyre dráguló alapanyagok, üzemanyag és energia - ennek ellenére csökkenti a közétkeztetésre szánt normatívát az állam. Szegeden több tízmillió forinttal utalnak kevesebbet, ezt az önkormányzatnak kell kiegészíteni. Vendégünk Tóth András, a Nevelési és Kulturális Intézmények Gazdasági Szolgálatának vezetője.

 

  • Drasztikus időjárásváltozás vár ránk a következendő évtizedekben, ezt állapították meg kutatásuk során a Szegedi Tudományegyetem munkatársai. A változások hatására hűtési és fűtési szokásaink is lényegesen megváltoznak majd. A stúdióban Gál Tamás, a Szegedi Tudományegyetem éghajlattani tanészékének vezetője.

 

  • Mostohagyerek az Orbán-kormány számára a zöldenergia, ez látszik az elmúlt évek döntéseiből. Ellehetetlenített napelemesek, elgáncsolt szélerőművek - ezek mutatják leginkább, hogy még midig a fosszilis úton előállítható energiában gondolkodik elsősorban. Kapcsoljuk Kanász-Nagy Mátét, az LMP társelnöke.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható