Téma kedden: Schadl-ügy, a felsőoktatás helyzete és a tanársztrájk (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Nagy Attila Tibor politológus, Tóth Endre és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő és Milodánovics-Hegyi Adrienn, a Deák Ferenc Gimnázium tanára.
Garai Szakács László

2023. január 24. 19:29

Téma kedden: Schadl-ügy, a
felsőoktatás helyzete és a tanársztrájk (frissítve)
  • Elvitték a Porschét – a többi között erről is panaszkodott Schadl György felesége azon a hangfelvételen, amit Blikk közölt. A Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes lemondásához vezető vesztegetési botrány újabb fordulatairól és annak lehetséges hatásairól Nagy Attila Tibor politológust kérdezzük.
  • Elértéktelenedő ösztöndíjak, bizonytalanná vált külföldi cserediákprogram, felfüggesztett uniós kutatói források – ilyen körülmények között kell most tanulniuk a felsőoktatásban hallgatóknak. A szegedi Momentum más szervezetekkel felsőoktatási fórumot tartott kedden. A stúdióban a fórum két előadója, Tóth Endre és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők.
  • Egyelőre inkább döcög, mint gördül a tanársztrájk, a pedagógusok közül sokan félnek megszólalni. Azt mondják, január 31-ére koncentrálnak, akkor lesz egy éve, hogy elkezdték a munkabeszüntetéseket.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind