Téma kedden: Orbáni külpolitika, választási törvény módosítása, tárgyalások a státusztörvényről (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Szentiványi István külpolitikai szakértő, Csárdi Antal országgyűlési képviselő és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője
Vass Imre

2023. május 23. 19:36

Téma kedden: Orbáni külpolitika, választási törvény módosítása,
tárgyalások a státusztörvényről (frissítve)

A keddi adás témái:

  • Nem akarunk konfliktusokat importálni a NATO-ba – ezzel magyarázza Orbán Viktor, hogy miért nem szavazzák meg Svédország csatlakozását az Észak-Atlanti Katonai Védelmi Szövetséghez. Milyen hatása van a példa nélküli diplomáciai lépésnek Magyarország külpolitikai megítélésére? Szentiványi István külpolitikai szakértőt kérdezzük.
  • Megszavazta az országgyűlés a választási törvény módosítását, így a korábbinál nehezebb lesz listát állítaniuk az ellenzéki pártoknak. Kapcsoljuk Csárdi Antalt az LMP országgyűlési képviselőjét.
  • Minden ellenzéki párt biztosan nem megy el az oktatás problémáiról szóló egyeztetésre Pintér Sándor belügyminiszterhez. A tárgyalásra ezúttal tanárokat nem hívtak, de az egyik párt szakértőjeként ott lesz például Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője. Vele beszélgetünk.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható