Téma kedden: a Momentum aláírásgyűjtésbe kezd az áfamentes energiáért (frissítve)

Balogh Judit hírigazgató vendégei: Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Körmendi Zoltán, a Momentum szegedi elnöke.
Garai Szakács László

2022. október 18. 19:26

Téma kedden: a Momentum
aláírásgyűjtésbe kezd az áfamentes energiáért (frissítve)
  • Sorra mennek csődbe az éttermek a kifizethetetlen rezsiszámlák miatt. Kübekháza azonban most mással próbálkozik: 550 forintos áramszámla is jár majd az éttermi számla mellé; bíznak az emberek szolidaritásában, másban már nem tudnak. A település polgármestere, Molnár Róbert a vendégünk.
  • Elhanyagolt állami áramhálózat-fejlesztés miatt lehetnek bajba a napelemesek. Betáplálás nélkül ugyanis csak az aktuálisan megtermelt napenergiát tudják felhasználni. Ha megvalósulnak a kormány tervei, nem éri majd meg ilyen típusú zöldenergiával foglalkozni. Aki válaszol Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.
  • Ezermilliárdokat keres a lakosságon csak az általános forgalmi adón keresztül az állam. A brutálisan megemelkedett energia- és élelmiszerárak hatalmas extrabevételt jelentenek a rekordmagas, 27 százalékos áfa miatt. Ezt csökkentené a Momentum. Vendégünk Körmendi Zoltán, a párt szegedi elnöke.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható