Telex: A DK SMS-ben bizonygatja a szavazóinak, hogy a Fidesz Márki-Zay Pétert tolja

A lap több olvasója is furcsa üzenetet kapott a telefonjára.

2021. október 14. 19:34

Telex: A DK SMS-ben bizonygatja a szavazóinak, hogy a Fidesz Márki-Zay Pétert tolja

A Telex azt írja, az SMS-seket olyan számról kapták az olvasóik, amikről korábban a DK-tól és a Dobrev-kampánnyal kapcsolatosan kaptak üzeneteket.

A lap megkérdezte a DK-t, hogy valóban tőlük származik-e az üzenet, amiben az áll: „Sokan jeleztetek, a Fidesz Márki-Zay Péterre mozgósít”, de egyelőre nem kaptak választ.

A dolog azért is kifejezetten érdekes, mert a Magyar Nemzet szerdán hosszasan sorolta Dobrev Klára támogatóit, és a támogatók pozitív véleményét a DK jelöltjéről, sőt, a Válasz Online megírta, hogy a korábbi zsidózásairól is ismert Varga-Bíró Tamás, a fideszes ökölmédia, a Pesti Srácok újságírója azt írta: „Summa summarum minden kormánypárti szimpatizánst arra biztatok, hogy igenis menjen el szavazni az előválasztás második fordulójában s voksát tegye Dobrev Klárára!”.

Márki-Zay Péter korábban többször hangoztatta: szerinte Orbán Viktor érdeke, hogy az ellenzéki előválasztást Dobrev Klára nyerje meg, mert úgy látja, a DK-elnök Gyurcsány Ferencre hegyezték ki a kampányukat. Márki-Zay azt is mondta, úgy véli, Dobrevet könnyebben legyőzné Orbán jövő áprilisban, mint őt. Dobrev Klára eddig mindig igyekezett cáfolni Márki-Zay Péter szavait, többször úgy fogalmazott, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje nem képes egyben tartani az ellenzéket, ő viszont igen.