Télen is népszerűek a szegedi nyugdíjasok körében a szabadtéri programok: városnéző séta után a vadasparkba látogattak

A drasztikusan megnövekedett energiaárak miatt átmenetileg a szegedi idősek központját, a Senior Centert is be kellett zárni. A szegedi idősek még sem mondtak le a közös programokról, Maradjunk együtt! elnevezéssel indítottak akciót, közel harminc szabadtéri programot szerveztek február végig. A napokban a Szegedi Vadasparkban jártak.
Rafai Gábor

2023. január 24. 14:58

Télen is népszerűek a szegedi nyugdíjasok
körében a szabadtéri programok: városnéző séta után a vadasparkba látogattak

– A Senior Centerhez tartozó nyugdíjas kluboknak ajánlottuk fel a lehetőséget, nagy népszerűségnek örvend a program, mert rövid idő alatt kétszázhetvenen jelentkeztek a vadasparki látogatásra. Olyan sokan lettünk, hogy öt csoportban tudjuk csak lebonyolítani ezt a kirándulást. Hétfőn harmincöten, kedden pedig negyvenöten már végig is jártuk az állatkertet, nagyon nagy sikere volt a programnak, amit február 8-áig folytatunk – mondta Tóth Ildikó, az önkormányzat idősügyi referense.

 

A vadaspark nagyon kedvezményes belépőket biztosított a szegedi nyugdíjasoknak, meglepetésként pedig még látványos zsiráfetetésre is meghívta a csoportokat.

 

 

– Sokan még egyáltalán nem jártak a vadasparkban, ezért óriás élmény volt a közel háromórás séta a természetben az állatok között.

 

Tóth Ildikótól megtudtuk azt is, hogy emellett számtalan más szabadtéri programot is szerveznek február végéig. Másfél hónap alatt – amíg a Senior Center zárva tart – közel harminc alkalmat kínálnak az idősek az együttlétre, a kikapcsolódásra.

 

 

A vadasparki látogatásokon kívül több városnéző sétát is szerveznek, többek között a nagyállomásról indulva az Alsóvárosi templom környékét járják majd be, de szerveznek egy történelmi emléksétát is, amikor a városházától indulva fedezik fel Szeged ikonikus helyeit a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület segítségével.

 

Február végéig a Napfény Fotókör segítségével szerveznek még Maros-parti fotós sétákat is, heti két alkalommal pedig Nordic Walking túrákat tesznek Ádándi Kis Gyula és Kocsis István testnevelők vezetésével. A túrák szerdánként az Erzsébet ligetből, csütörtökönként pedig a Kolozsvári térről indulnak. 

 

Gyalogtúrákat is szerveznek hat alkalommal Marosvári Mária vezetésével Tégy 10 000 lépést az egészségedért! elnevezéssel.

Címlapon

mutasd mind