Telefonon buzdítják a lakosokat Orbán Viktor kiskőrösi látogatásán való részvételre

Farkas Sándor, a szomszédos vármegye parlamenti képviselőjének hangján is invitálják még Kistelekről is a vendégeket, hogy menjenek el a március 15-i állami ünnepségre.
Szlavkovits Rita

2023. március 14. 14:30

Telefonon buzdítják a lakosokat Orbán Viktor kiskőrösi látogatásán való részvételre

Egy olvasónk osztotta meg szerkesztőségünkkel, hogy őt és több ismerősét is Farkas Sándor parlamenti képviselő hívta, hogy vegyenek részt az állami rendezvényen, amelyen szerda délután három órakor Orbán Viktor mond beszédet. Nyilván nem személyesen a Csongrád-Csanádi négyes körzet képviselője telefonálgatja végig a lakosokat, feltehetően rögzítették azt a néhány mondatot, amellyel invitálják a közönséget Kiskőrösre. A képviselő választókörzetének Kiskőröshöz legközelebbi települése is legalább ötven kilométerre van a kisvárostól, ahol már napok óta készülnek az állami ünnepre. A Bács megyei térség képviselői is hívják a helyieket, ezen annyira nem is lepődtünk meg, de a távolabbi településekről idecsábítgató szavak mintha arra utalnának, hogy talán van némi kétely a szerdai ünnepre összegyűlő tömeg nagyságát illetően.

 

A kisvárosban még a fákat is leporolták az ünnepre, a helyiek szerint már napok óta tart a takarítás, de az utcákat is elrendezték, fellobogózták. 

 

A kiskőrösiek nem kis bosszúságára már a hétvégétől kezdődően lezárások vannak. Az ünnep napján még az elektromos töltőállomáshoz sem lehet hozzáférni, így igen csak igyekezni kell azoknak, akik használni akarják az autóikat. A főtér lesz az ünnep helyszíne, szintén helyiektől úgy tudjuk, hogy már itt is lezárásokba ütköznek. Mindenkit délután két órára invitálnak, többeknek az információja az, hogy kettő óra után már nem lehet belépni a térre. A miniszterelnök legutóbbi „kiküldetése” Zalaegerszegen volt, ott még a Fideszt támogatók közül is sokan kívül rekedtek az ünnepi helyszínként lezárt területen. 

 

Orbán Viktor beszédét kivetítőkön követhetik, akik nem tudnak bejutni a főtérre. Az idei ünnep egybeesik Petőfi Sándor születésének 200 évfordulójával, így Kecskeméten már Petőfinek öltözött figurák kísérik a rendőröket, akik igazoltatva csekkolják a járókelők költővel kapcsolatos ismereteit.