Te mit tennél tizenöt négyzetméterrel?

Különös feladatot kaptak a Széchenyi téren korzózók. Az aszfaltra krétával felrajzolt tizenöt négyzetméterre azt álmodtak, amit ott leginkább látni szeretnének.

2019. október 18. 19:05

Ki is színezhették, mit tennének ekkora közterületre, ha ők dönthetnének a sorsáról. A keretet a járókelők gyorsan megtöltötték ötletekkel. Többen fát ültetnének, mások bicikli- és rollertárolót vagy éppen okospadot telepítenének. Akadt olyan is, aki színpadnak, sakkasztalnak használná ki a helyet. Láttunk a rajzok között a zöldben elhelyezett kutyaitatót is.

Volt, aki fát, sakkasztalt, bicikli- és rollertárolót, kutyaitatót rajzolt a Széchenyi téren kijelölt tizenöt négyzetméterre. Kattintson nyitóképünkre, nézze meg galériánkat!

A SASMob projekt szakemberei végül elmagyarázták, hogy pontosan ekkora egy parkolóhely Szegeden. Ha csak a fizetőparkolókat vesszük alapul, azok jelenleg 33 ezer 690 négyzetméter, vagyis közel négy hektárnyi közterületet foglalnak el. Ha a városlakók környezetbarátabb módon közlekednének, ennek a területnek a jó része felszabadulhatna.

Az érdeklődőkkel a szakemberek elbeszélgettek a közlekedésről és annak szervezéséről. A bicikliseket kerékpumpálással, láncolajozással, üléshuzattal és kerékpáros térképpel lepték meg, a gyalogosok fényvisszaverő csíkot és kitűzőt kaptak.