Tavaszi zsongás a Mátyás téren Donáth Annával

Talán még a szervezők sem számítottak olyan kiugróan magas részvételre az alsóvárosi családi napon, amilyet regisztrálhattak szombaton délután. Megmozdult a városrész.
Bod Péter

2022. március 19. 17:42

Tavaszi zsongás a Mátyás téren
Donáth Annával

Ehhez egyfelől minden adva volt. Főként a kisgyerekes családoknak, mert több ugrálóvár, vattacukor, a Csiga Duó koncertje, ügyességi játékok, arcfestés és kézműves foglalkozások várta a kicsiket és a nem annyira kicsiket.

 

Másfelől az időjárás is a kegyeibe fogadta a Mátyás térre kilátogatókat, akiket külön köszöntött a város polgármestere, Botka László, aki megismételte, amit délelőtt az Északi városrész családi napján elmondott: az elmúlt két évben nagyon hiányoztak a városi rendezvények a világjárvány miatt.

 

 

Ezt követően Botka László megszavaztatta hallgatóságát, amely meggyőző és látható nagy többséggel úgy szavazott, hogy idén májusban megtartsák a Borfesztivált. Ha a Borfesztiválra igent mondott a Mátyás tér, akkor a polgármesteri ígéret szerint lesz Hídi Vásár is és Szeged nap ünnepségek is.

 

Botka László szerint egyik nagy értéke Szegednek, hogy városrészenként évente több ünnepséget és rendezvényt tartanak, és ezek kapcsán is úgy fogalmazott, hogy ez a hagyomány is folytatódni fog.

 

– Az elkövetkező hetekben lesz egy másik nagy esemény – hívta fel a figyelmet Botka László, célozva a közelgő parlamenti választásokra. Mindenki figyelmébe ajánlotta a város jelenlegi zöld ügyekkel foglalkozó tanácsosát, Mihálik Edvint, az ellenzék jelöltjét, aki Szegeden és a Homokhátságon méreti meg magát az Országgyűlésbe kerülésért.

 

 

– Mihálik Edvin most éppen annyi idős, amennyi én voltam, amikor a szegediek először polgármesternek választottak – fogalmazott a polgármester.

 

– Azért dolgozunk, hogy Szeged minél élhetőbb város legyen. Úgy vélem, minden ilyen rendezvény, mint amilyen a mostani, ezt a célt szolgálja – mondta el a Szeged.hu-nak Mihálik Edvin, Zöld város tanácsnok, országgyűlési képviselőjelölt.

 

Megtudtuk, hogy a városrészeket érintő családi napi rendezvények egymást érint az elkövetkező hetekben Szegeden. Az alsóvárosi családi nap házigazdája a városrész önkormányzati képviselője, Kovács Tamás gazdasági alpolgármester volt, aki almás pitével vendégelte meg a szombat délután Mátyás téri eseményre kilátogatókat. Ott volt a családi napon a Momentum elnöke, Donáth Anna is.