Tárlatvezetés zárja a Moldovan kiállítást a REÖK-ben

Másfél hónapon keresztül uralták a teret a Reök-palota második emeletén Virgilius Moldovan óriásalkotásai. A különleges szoborkiállítást pénteken délután ingyenes tárlatvezetéssel búcsúztatják.

2018. augusztus 26. 09:41

Tárlatvezetés zárja a Moldovan kiállítást a REÖK-ben

A világhírű kortárs szobrászművész, Virgilius Moldovan megdöbbentő alkotásait július 12-től láthatták az érdeklődők a kiállítóház második szintjén. A szecessziós épület több mint húsz nagyméretű alkotásnak adott helyet.

A jelenleg Bécsben élő művész monumentális szobrai – a sokféle szemszögből, nézőpontból megfigyelhető csupasz testek, a realisztikus arcok – rendkívül finoman kidolgozottak, a kidudorodó erektől a megfeszített arcizmokig.

Moldovan egészen radikálisan szembesít bennünket a csúnyának, torznak tartott alakokkal: felnagyítva, hihetetlen pontossággal mutatja meg az utolsó redőt, gyűrődést is a monumentális testeken.

Az elsőre akár riasztónak, érthetetlennek tűnő szobrok azonban valójában esendő, elgondolkodtató és szerethető alakok.

Az augusztus 31-én, pénteken délután 5 órakor kezdődő interaktív tárlatvezetés a művekről folytatott beszélgetésen, közös gondolkodáson keresztül ezt a tapasztalást igyekszik elősegíteni.

A tárlatot Csúri-Magosi Rita múzeumpedagógus vezeti. Az ingyenes tárlatvezetés csak abban az esetben vehető igénybe, ha előtte az érdeklődők megvásárolják az 500 forintos belépőjegyeket, amelyek a kiállítás megtekintésére jogosítanak fel.

 

Címlapon

mutasd mind