Tarján új ékessége lett az óvoda: 390 millió forintból újult meg

A tizenegyedik teljesen felújított szegedi óvodát adták át pénteken, ezúttal a Tarjáni Óvodát vehették újra birtokba a gyerekek. A város kiemelt óvoda- és bölcsődefelújítási programja tovább halad.
Bod Péter

2022. szeptember 09. 17:56

Tarján új ékessége lett az óvoda: 390 millió forintból újult meg

– Tetszik az óvoda? – fordult Botka László polgármester a péntek délutáni átadón a legilletékesebbekhez, a gyerekekhez, akik egymást túlkiabálva fejezték ki egyetértésüket.

 

Az idén negyvenöt éves óvodát 390 millió forintból újították fel, kívül–belül. Új szigetelést, új nyílászárókat kapott az épület, és napelemeket a tetőre, de a felújításoknak ez csak egy része.

 

Szeged modern intézményekkel segít

A tarjáni a tizenegyedik teljesen felújított szegedi óvoda. Eddig ilyen célra összesen 3,8 milliárd forintot költött a szegedi önkormányzat. Ebből 3 milliárd volt az uniós forrás, Szeged 800 millió forintot tett hozzá saját erőként – ismertette a számokat a polgármester. Emlékeztetett arra, az óvodák felújítása mellett megy a bölcsőde-felújítási program is Szegeden.

 

Megújult környezetben fejlődhetnek a tarjáni gyerekek

 

Botka László szerint Szeged a legnagyobb támogatást azzal tudja nyújtani a kisgyerekes szülőknek, ha jó pedagógusok jó körülmények között taníthatják a gyerekeket a helyi oktatási intézményekben. Szeged pedig sokat tesz ezért. A Zöld város program része, hogy a mostani felújításnak köszönhetően 60 százalékkal csökken az intézmény energiafelhasználása. A polgármester megjegyezte: bizonyára sokan kiegyeznének ilyen szintű csökkenéssel a lakásaikban is. A felújítási program halad tovább, rövid időn belül avatják a megújult Gedói Óvodát.

 

Köszönik a szülők türelmét

Az 1977-ben épült óvodán eddig még nem végeztek ekkora korszerűsítési munkát – mondta el Agócsné Frányó Márta óvodavezető, aki megköszönte a szülők türelmét azért, hogy közel egy évig „albérletbe” kényszerült a felújítási munkák miatt a Tarjáni Óvoda.

Csapatmunka volt az avatás is

 

A megszépült óvodába visszaköltöző gyerekekről az óvodavezető úgy fogalmazott, egyfelől jól viselték az átmeneti nehézséget, másfelől óriási örömmel vették birtokba megújult óvodájukat.