Tápén adnak az egészségre: Elixírek és esszenciák, amikre a testnek és léleknek szüksége lehet

Elixírek és esszenciák testnek és léleknek címmel egész napos egészségügyi program várta szombaton az érdeklődőket Tápén a Heller Ödön Művelődési Házban.
Bod Péter

2022. május 14. 15:47

Tápén adnak az egészségre: Elixírek és esszenciák, amikre a testnek és léleknek szüksége lehet

Mikor lehet a legnagyobb szükség a nagy lelki takarításra és belső rendrakásra, ha nem éppen tavasszal? Leginkább ezt tartották szem előtt az ötödik alkalommal tető alá hozott rendezvényen, amit az elmúlt két évben a járványügyi korlátozások miatt nem tarthattak meg.

 

Idén kifejezetten nagy érdeklődés mellett rendezték meg, ami jelezheti azt is, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak az emberek a testi mellett a lelki egészség megőrzésére. 

 

A rendezvény hagyományos és alternatív gyógymódok sokasága vonultatta fel: pilates, gerinctorna, a masszázsok legkülönbözőbb fajtái, köztük a talpmasszázs, meditáció, relaxáció, jóga, az illóolajok hatása és a Thai Chi is egyszerre szerepelt a kínálatban, és ezzel a felsorolás nem teljes.

 

 

Az egész napos rendezvényen két előadás hangzott el. Délelőtt dr. Sipos Tibor orvos-természetgyógyász Hogy szolgál a kedves egészsége? címmel osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. 

 

Egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy ki kell alakítanunk a testképünket. Ezzel összefüggésben azt nyomatékosította, mi magunkat ismerjük a legjobban, és vele a testünket, és nem az orvosaink. Éppen ezért figyelnünk kell testünk jelzéseire és változásaira.

 

Az orvos-természetgyógyász külön kiemelte az elfogyasztott élelmiszerek minőségét, ami alapvetően befolyásolja testüket és annak működését. 

 

A program délutáni részében dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta tartott előadást Lelki nagytakarítás – belső rendrakás lehetőségei címmel.

 

A rendezvény fővédnöke Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő volt.