Tanszereket osztott Szabó Sándor a Csillag téren

Az iskolakezdéshez elengedhetetlen tanszereket osztott kedden délután Szabó Sándor. Az akció anyagi feltételeit a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselői által létrehozott Szolidaritási alap teremtette meg.

2021. szeptember 08. 08:26

Folyamatosan érkeztek az érdeklődők a Csillag téren felállított asztalhoz, amelyen szép rendben sorakoztak az előkészített csomagok. Szabó Sándor országgyűlési képviselő és segítői elsősorban a rászorulókat vártak, de mindenkinek jutott tanszercsomag, aki kért. És sokan voltak, akik így tettek.

A csomagokat osztók nem nagyon tudtak pihenni. Volt olyan, aki három gyerekének vitt egy-egy csomagot, olyan is akadt, aki unokájának kérte az iskolaszereket.

Szabó Etelka negyedikes fiával, Istivel bevásárolni indult, de útba ejtették a pultot. Elmondta, már az önkormányzat 10 ezer forintos támogatása is nagy segítség volt, és ezt az iskolaszercsomagot is jól tudják használni.

Panyorné Aradi Szilvia Dóri lányával érkezett, aki azonnal át is vizsgálta a csomag tartalmát és örömmel sorolta édesanyjának mi van benne, aki közben szintén a város 10 ezer forintos támogatását emelte ki. Elmesélte,

nekik két gyerekük van és az iskolakezdéshez jól jött a pénz, amiből be tudtak egy csomó hasznos dolgot vásárolni a füzetektől, a ceruzákon át egészen a tolltartókig.

Szabó Sándornak nem ez az első akciója, ahol rászorulókat támogat. Kaptak már tőle élelmiszercsomagokat, a pandémia időszaka alatt védőfelszereléseket és tanszereket is. Az anyagi fedezetet a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselői által létrehozott Szolidaritási alap biztosítja.

Szabó Sándor elmondta, most 10 millió forintot fordítanak erre az akcióra, amiből az iskolaszerek mellett rászoruló családoknak élelmiszercsomagot állítanak össze.

Az iskolaszercsomagok tartalmát úgy válogatták össze, hogy az iskolai mindennapok során jól tudják használni a gyerekek. Van benne füzet, körző, ceruza, színes ceruza, hegyező és radír.

A rászoruló családoknak az élelmiszerosztást a jövő héten kezdi el a képviselő a választókerületében.

Szabó Sándor kiemelte, neki és Szegednek is nagyon fontos érték a szolidaritás. Ezt mutatja az iskolakezdési támogatás, illetve Botka László napokban tett bejelentése, ami szerint minden nyugdíjas idén is 10-10 ezer forint támogatásban részesül.