Tagadja az egykori fideszes képviselő iskolaigazgató, hogy megpróbálta megakadályozni A walesi bárdok felolvasását a szegedi Gregor-iskolánál (frissítve)

„Ötszáz, bizony, dalolva ment / Lángsírba velszi bárd: / De egy se birta mondani / Hogy: éljen Eduárd.” Arra a kérdésre ugyanakkor nem válaszolt, miért mondta a helyszínen a tudósítóknak, hogy ott nem lesz semmi, mert neki nem jelentették előre a tanárok.
Szeged.hu

2022. október 27. 13:04

Tagadja az egykori fideszes képviselő iskolaigazgató, hogy megpróbálta megakadályozni A walesi bárdok felolvasását a szegedi Gregor-iskolánál (frissítve)

Frissítés: Az események után szerkesztőségünket felhívta K. Szabó Ágnes, A walesi bárdokat felolvasó tanárnő, és helyesbítést kért. Eszerint ő magánszemélyként, nem iskolai demonstráció keretében olvasta föl Arany János balladáját, hanem a Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja által szervezett megmozduláshoz csatlakozott a 9 órakor kezdődő munkaideje előtt, 8 óra 45 perctől. 

Pocsai Blanka, az iskola igazgatója is elmondta gondolatait szerkesztőségünknek. Eszerint ő nem tudott a három tanár versolvasási szándékáról, és mivel mára nem jelentettek be neki a tanárok megmozdulást, nem is akarhatta azt megakadályozni. Azt is mondta, ő nem akadályozott meg semmit, hiszen a vers elhangzott. Azt is kérte, hogy takarjuk ki az arcát, mivel nem járul hozzá a felvételek közléséhez.

Ugyanakkor továbbra sem egyértelmű akkor, hogy Pocsai Blanka miért nem hagyta nyugodtan dolgozni, forgatni a Szeged Televízió stábját és a Szeged.hu fotósát. Ilyen ügy egyik másik iskolánál sem történt egy pedagógus-aktivitás során sem az elmúlt hónapokban. Miért mondta a tudósítóknak azt, hogy ott nem lesz semmiféle esemény, mert neki azt nem jelentették előre öt nappal, miért hivatkozott sztrájkkal kapcsolatos törvényi helyekre, és a három ott megjelenő tanárból végül miért csak egy olvasott Arany-balladát? Azt sem értjük, hogy miért aktivizálta magát iskolaigazgatóként a helyszínen az események idején Pocsai Blanka, miközben, ahogy ő állítja, nem történt az iskolánál semmi.

 

Pocsai Blanka az iskola elé kiérkező fotóriporter kollégánknak és a Szeged Televízió stábjának azt mondta, fél 9 után nem sokkal, hogy a Gregornál nem lesz felolvasás, mert 

ő azt nem engedi.

„Stílusosan” október 23-a után nem sokkal „házmesterkedett” a korábban fideszes önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Pocsai Blanka, aki az újszegedi Gregor József Általános Iskolát igazgatja.

 

Tudósítónk szerint miután Pocsai tájékoztatta a kollégáinkat, hogy megakadályozza a versmondást, háromnegyed 9 előtt pár perccel megjelent három gregoros tanár azért, hogy felolvassa A walesi bárdokat, úgy, mint azt nyolc másik szegedi iskolánál teszik ma a kollégái. Úgy tudjuk, Pocsai ezután az iskola előtt

kicsit vitatkozott a tanárokkal, és közölte a Szeged Televízió stábjával: aggályos, hogy az iskola előtt tartózkodnak.

Úgy tudjuk, a volt fideszes önkormányzati képviselő, azzal érvelt, hogy csak 

akkor lett volna szabad szavalni az iskola előtt, ha 5 nappal előtte bejelentik ezt neki a tanárok.

K. Szabó Ágnes (fotó: Iványi Aurél)

A szervező tanár, K. Szabó Ágnes erre azt mondta, neki 9 órakor kezdődik a munkaideje, ezért szervezte 8:45-re a felolvasást, majd elmondta az összefogó szegedi tanárok három követelését:

  • Követelik a kiüresített sztrájkjoguk visszaállítását,
  • közös oktatási minisztériumot akarnak a köznevelésnek és a szakképzésnek.
  • A kirúgott kölcseys tanárokat azonnal helyezzék vissza az állásukba.

 

K. Szabó Ágnes ezután elszavalta A walesi bárdokat.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind