Tableteket kaptak az alsóvárosi iskola diákjai

Huszonnégy tabletet kaptak kedden az Alsóvárosi Általános iskola tanulói Kovács Tamás alpolgármestertől, önkormányzati képviselőtől. Az okoseszközök 800 ezer forintba kerültek, amit a képviselői alapból és a város oktatásra szánt keretéből fedeztek.
Szilágyi Dóra

2023. március 21. 17:19

Tableteket kaptak az alsóvárosi iskola diákjai

Egyből felpattantak a székükről a gyerekek a szegedi Alsóvárosi Általános Iskolában, amikor megtudták, hogy tabletet kapnak ajándékba. Az önkormányzat most egy osztálynyi gyereknek vásárolt tabletet. A 24 digitális eszköz a tanulásban segít majd az órákon, illetve a diákokat megtanítják arra is, hogyan kell ezeket okosan használni.

 

– Legalább annyira a pedagógusok felelőssége, mint a szülőké, hogy tudatos felnőttekké neveljük a diákokat, és megtanítsuk azokat a tartalmakat, amiket mi hasznosnak tartunk. Nagyon fontos a szociális kompetencia fejlesztése is ezzel párhuzamosan. Nyilván nem pótolja az emberi kapcsolatokat egy tablet, és figyelünk arra is, hogy a szülőket tájékoztassuk arról, hogy a túlzott digitális eszközhasználat milyen személyiségvonásokkal járhat – fogalmazott Váradi Gáborné, az iskola igazgatója. 

 

Kovács Tamás 24 tabletet vitt az alsóvárosi diákoknak

 

 

A Modern Iskola Program keretében Kovács Tamás alpolgármesternek, önkormányzati képviselőnek köszönhetően az alsóvárosi intézmény korábban már kapott laptopot és projektort, 

 

ezekre a tabletekre szeretnének majd a tanulást segítő alkalmazásokat, applikációkat vásárolni, illetve később a tanárok kapnak majd egy nagyméretű monitort.

 

– Az igazgatónő ötlete volt, hogy tabletekkel segítsük az oktatást. Tizenöt éves, elavult gépekkel tudják csak az informatikai tanórát megtartani, ezekkel az új tabletekkel pedig duplaannyi informatikaórát tudnak megtartani amellett, hogy ezek az eszközök alkalmasak arra is, hogy angolórára, akár matematika, irodalom vagy nyelvtan órára is bevigyék és használják – fogalmazott Kovács Tamás.

 

A diákokat megtanítják arra is, hogyan kell ezeket okosan használni


A 24 tablet körülbelül 800 ezer forintba került, amit a képviselői alapból és az önkormányzat oktatási keretéből fedezett Kovács Tamás. Az Alsóvárosi Általános Iskola tanulói egyébként kedden, a Down-szindróma világnapján felemás zoknit húztak. Ezzel hívták fel a figyelmet arra, hogy mivel kell szembenéznie nap mint nap annak, aki ezzel a genetikai rendellenességgel születik.

Vélemények

mutasd mind