Táblaképfestészeti Biennálé: közel félezer alkotás érkezett a meghosszabbított határidőig

Lezárult a jelentkezés a XVIII. Táblaképfestészeti Biennáléra. Az ország kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye idén is rendkívül népszerű a művészek körében, a rangos seregszemlére több mint 430 alkotás érkezett.

2020. április 20. 20:28

Táblaképfestészeti Biennálé: közel félezer alkotás érkezett a meghosszabbított határidőig

A nívós seregszemlére a vírushelyzet miatt meghosszabbított határidőig, április 19-ig  jelentkezhettek alkotásaikkal a művészek. A kétévente megrendezett országos képzőművészeti találkozóra online lehetett pályázni, az elmúlt két évben készült alkotásokkal.

A szabadbeadásos rendszerben több mint 430 mű érkezett, ezen felül pedig minden eddiginél több neves művész is meghívást kap. Bár a járványhelyzet a tárlatot is kihívások elé állítja, a Reök-palotában mindenképpen megrendezik az eseményt. Amennyiben az intézkedések úgy engedik, Nátyi Róbert vezetésével a szakmai zsűri hamarosan megkezdi az értékelést és a művek beválogatását.

A beválogatott alkotók és alkotások listája a REÖK honlapján tekinthetők majd meg.

Az eredeti tervek szerint a Reök-palota május 29. és július 12. között adna otthont a Táblaképfestészeti Biennálénak, a szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseményének.

A szervezők ígérete szerint a kiállítás megnyitójának végső időpontjáról és módjáról hamarosan tájékoztatni fogják az alkotókat és a közönséget.

(Képünk illusztráció, a 2018-ban megrendezett biennálén készült.)

rag