Szülői Hang: Propaganda került a Belügyminisztérium szülői kérdőívébe

A szülőket tömörítő civil szervezet szerint a minisztérium által kiküldött kérdőív utolsó kérdése „nem csak nem felel meg a valóságnak, de erősen manipulatív is.”
Vass Imre

2022. december 02. 16:01

Szülői Hang: Propaganda került a Belügyminisztérium szülői
kérdőívébe

A Belügyminisztérium kérdőíves felmérésbe kezdett, a „köznevelés helyzetének felülvizsgálata” kapcsán kérik a szülők véleményét. A civil szervezet üdvözli a párbeszéd lehetőségét, ugyanakkor értetlenül állnak a kérdőív utolsó kérdése előtt, 

 

„amely nem csak nem felel meg a valóságnak, de erősen manipulatív is, és az egyébként is feszült oktatási légkörben alkalmas arra, hogy a tiltakozó pedagógusok ellen hangolja a kitöltőket”

 

Az ominózus kérdés így hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?”

 

A Szülői Hang közleményben hangsúlyozza a pedagógusok - a szülőkkel és diákokkal közösen - nem csupán a bérezésük miatt demonstrálnak, hanem a közoktatás súlyos, rendszerszintű problémái miatt is; a tanulók a demonstrációkon saját elhatározásból vesznek részt, önálló véleményüket képviselik, ezen jogukat az ENSZ Magyarország által is aláírt Gyermekjogi Egyezménye (12. és 13. cikk) rögzíti.

 

A szervezet az kéri a szülőktől, hogy a hazugságokat tartalmazó kérdést ne válaszolják meg, és írják meg saját véleményüket a kérdőívben arról, mit is tapasztalnak saját iskolájukban. Aki kíváncsi arra, hogy a szülők és pedagógusok tapasztalatai alapján mik a magyar közoktatás valódi problémái, nézze meg a Szószóló a gyerekekért összegyűjtött tapasztalatait.

 

A Szülői Hang azt kéri a szülőktől, hogy hívják fel a hazugságra szülőtársaik, ismerőseik figyelmét is.

Címlapon

mutasd mind