Sztrájkra készülnek a pedagógusok, kérdéses karantén szabályok, számolják a baglyokat – Szegedi Híradó, 2022. január 26.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Vass Imre

2022. január 26. 19:00

Sztrájkra készülnek a pedagógusok, kérdéses karantén szabályok, számolják a baglyokat – Szegedi Híradó, 2022. január 26.

A szerkesztő a következő témákat ajánlja a mai műsorból:

 

  • A választókörzetek negyedében új képviselőjelölteket indít a Fidesz az idei országgyűlési választásokon.  Csongrád-Csanád megyében a 2-es körzetben is új jelöltjük van. A kampány hivatalosan még el sem indult, de a  Szeged 1-es és 2-es választókerületben már többen is bejelentkeztek a parlamenti helyért.

 

  • Dolgozói szegénység, rabszolga törvény – ezeket a kifejezéseket az Orbán-kormány miatt ismeri az ország- állítják ellenzéki képviselők. Az Egységben Magyarországért politikusai szerint a munkavállalók végtelenül kiszolgáltatottak és ezen változtatni kell.

 

  • Bírósághoz fordul a pedagógus szakszervezetek, miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt állítja, hogy nem törvényes a hétfőre meghirdetett sztrájk, sőt hozzáteszik, nyugodtan lehet vinni az iskolába a gyerekeket. A szakszervezetek szerint ezek a kijelentések súlyosan jogsértőek, mellyel a szaktárca akadályozza őket a sztrájkhoz való jogukban. A kormánynak 36 órája van, hogy megtegye újabb javaslatát a pedagógussztrájkkal kapcsolatban.

 

A fentieken túl további fontos és érdekes témák a teljes adásban, itt:

 

Címlapon

mutasd mind