Sztojka-ügy: a Fidesz elárulta a magyar cigányságot a Párbeszéd szerint

Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormánypárt nem méltó a romák voksaira.
Kovács M. Norbert

2022. január 08. 15:57

Sztojka-ügy: a Fidesz elárulta a magyar cigányságot a Párbeszéd szerint

A Párbeszéd szerint a Fidesz a magyar cigányságot is, ahogy a társadalom többségét, elárulta, ezért nem méltó egyetlen roma ember voksára sem.

 

Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy sajtóban kiszivárgott felvételen vesztegetéssel és zsarolással próbál roma politikusokat a Fidesz támogatására bírni.

 

A politikus szerint a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője által elmondottak az egész demokrácia ellen intézett támadásnak minősülnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez annak kiderítésére, Sztojka Attila milyen szerződésekről beszél a felvételen, illetve valóban lehallgattak-e országos roma önkormányzati képviselőket, ahogy az elhangzottak alapján következtetni lehet.

 

Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa ugyanitt aláhúzta, a kiszivárgott felvétel is azt bizonyítja, hogy lehallgatják, megfélemlítik azokat a közéleti szereplőket, "akik nem a körhöz tartoznak", éppen ezért "nemet kell mondani a korrupt fideszes elit vezetésére".

 

Berki Sándor, a Párbeszéd etnikai és kisebbségi referense úgy fogalmazott, a felvétel megmutatja, a Fidesz valójában hogyan áll a romapolitikához. Leszögezte, a romák ügyének fejlődése érdekében a roma közéletnek is meg kell tisztulnia.

 

A Párbeszéd politikusainak teljes videóját itt lehet megnézni:

 

 

A Sztojka-ügy kapcsán a Szeged Televízió Téma című műsorának vendége volt a héten Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, erről részletesebben olvasni és a beszélgetést megnézni itt lehet:

 

Címlapon

mutasd mind