Szőregi úti Mol-kút: nincs 95-ös benzin

Sehol nem lehet már Magyarországon korlátlan mennyiségű hatósági áras üzemanyagot tankolni. A nagy kútláncok ötven, húsz vagy tíz literben korlátozzák az eladható mennyiséget, sok kis kúton pedig egyáltalán nincs már az olcsó benzinből vagy dízelből.
Garai Szakács László

2022. november 28. 20:38

Szőregi úti Mol-kút: nincs 95-ös
benzin

A Mol, amely a teljes hazai töltőállomás-hálózat nyolcvanöt százalékát látja el, ezen a héten sem szállít üzemanyagot a kis kutaknak. Tegnap megírtuk, a Csongrádi sugárúti és a Makkosházi körút Mol-benzinkútnál volt üzemanyaghiány, ma koraeste a Szőregi úti Mol-kúton fogyott el a benzin.

 

A Szegedi Híradó kérdésére a Mol elismerte, hogy az elmúlt napokban egyes kutaknál néhány óráig fennálló részleges termékhiány volt. Ez szerintük a hálózat mintegy húsz százalékát érintette. Válaszukban ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy az üzemanyag iránti kereslet a hatósági ár bevezetése és az import drasztikus visszaesése óta kimagasló. Jelenleg is 15–20 százalékkal szállítanak többet a partnereiknek a normál időszakokhoz képest. A hazai készleteket a külföldi piacokra szállított üzemanyag magyarországi kutakra való átirányításával, illetve importból próbálják növelni.

 

Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!