Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden

Lesz komolyzene, dzsessz, és világzene is.
Kovács M. Norbert

2022. június 16. 08:25

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a Püspöki Székház udvarán, tájékoztattak a szervezők.

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a Dóm tér műemléki épületkomplexumához tartozó Püspöki Székház udvarán.

 

Az idei első program az Óbudai Danubia Zenekar és Kolonits Klára operaénekes koncertje lesz Hámori Máté vezényletével. A műsoron Mozart-művek szerepelnek, köztük a D-dúr „Párizsi” szimfónia, valamint Francis Poulenc Sinfoniettája.

 

Július 20-án Ábrahám Márta hegedűművész és az általa irányított Ábrahám Consort régizene-együttes lép fel. A koncerten Telemann, Vivaldi és Schmelzer művei mellett Johann Sebestian Bach A-moll hegedűversenyét játsszák.

 

A Jazzation énekegyüttes fő profilja a dzsessz, emellett a világ népzenéiből is merítenek, virtuóz feldolgozásaik és saját szerzeményeik itthon és külföldön egyaránt sikert arattak már. Augusztus 25-én a rangos nemzetközi versenyeken is eredményesen szereplő együttes koncertje zárja a sorozatot.