Szívszorító segélykiáltás a szegedi gyermekklinika covid-osztályáról – Guszti meg segít...

Az állítólag abszolút rendben lévő egészségügy valahogy még sincs rendben. Az legalábbis nem normális, hogy az ott dolgozók kérik újra Jakab Gusztáv, a szegedi Garden-birodalom tulajdonosát, ismert autókereskedőt, üzletembert, hogy segítsen.
Garai Szakács László

2021. november 17. 08:41

Szívszorító segélykiáltás a
szegedi gyermekklinika covid-osztályáról – Guszti meg segít...

Tragikus, megdöbbentő, mi mindent kérnek a szegedi gyermekklinika covid-osztályának dolgozói Jakab Gusztávtól, bízva abban, megint tud segíteni. Jakab a Facebook-oldalán tette közzé az alábbi sorokat:

 

„Tavasszal már voltál olyan kedves és segítettél, de mivel megemelkedett a gyermek covidbetegek száma három megyéből küldik hozzánk így két covid-osztály működik körülbelül negyven ággyal plusz a fertőző részleg körülbelül húsz ággyal a kórházunk. Hogy a gyermek ellátás tökkenő mentesen tudjon működni,

ezeket az eszközöket valamelyikét kérnénk ha lehetne:

vérnyomásmérő O2SAT mérő, fejhőmérő, hűtő, mikró, csecsemőmérleg, szennyestároló; fedeles, wc papír, orrszívó, apnoé párna, gurulós tálaló kocsi, szekrény, amibe tudunk pakolni ahol öltözünk. A legfontosabb az infúziós állvány akár gurulós is lehet.”

 

 

 

A Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület alapítója legutóbb a múlt héten a szegedi covid-kórház dolgozóinak vitt köszönetképpen adományokat, de szervezett a Partfürdőn is jótékonysági sportrendezvényt, ahol 3,5 millió forintot gyűjtöttek a szegedi gyermekklinikának, amiből egy olyan eszközszettet vásároltak amit a balesetet és sportsérüléseket szenvedett gyerekek műtéteihez használnak.

 

Jakab erről, és arról, miért érzi úgy, hogy segíteni kell, amikor és amiben csak tud, Szeged Podcast ötvenhatodik adásában beszélt. Hallgassák meg újra, Gezdo és Kovács M. Norbert kérdezte az üzletembert.

 

 

A posztban megmozdult Szeged. Egészen elképesztő, hogy így kell beszerezni műszereket, így kell összedobni azt, aminek alapvetőnek kellene lennie a gyógyításban...