Szinte az ország minden részét érinti a Mol drasztikus döntése

Ácsteszértől Zalakarosig, a kisebb városoktól Budapest egyes kerületéig kerülnek bajba benzinkutak és az azon a környéken lakók a Mol döntése miatt. A cég közel 500 benzinkútnak nem szállít hétfőtől üzemanyagot.
Vass Imre

2022. november 26. 13:23

Szinte az ország minden részét érinti a Mol drasztikus döntése

 „Tájékoztatjuk önöket, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-ával kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani” - áll abban az emailben, amit a Mol küldött szét független benzinkutaknak.

 

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor információi szerint 258 üzemeltető céget, így összesen akár 400-500 vidéki kis benzinkutat sújthat hétfőtől üzemanyaghiány.

 

A szövetség vezetője nem érti, hogy az energiabiztonságot hogyan segíti, ha az ország egyes részein nem lesz üzemanyag. Értetlenségét fejezte ki amiatt is, hogy az állami cég a családi kisvállalkozások kárára állítja a szolgáltatást.

 

A szövetség eddigi gyűjtése alapján országszerte már 150 településen tette nehézzé az ott lakók életét a Mol, hogy oda már nem szállít üzemanyagot. Most ezt a helyzetet tovább rontja, hogy további kutakra sem szállít hétfőtől.