Színházkamionból szólt a nóta Szeged napján: villámcsődülettel ünnepeltek az énekesek

A város ünnepén egyszer csak megjelentek a Széchenyi téren a színészek, és megtudtuk, hogy szép város Kolozsvár, de Szeged még szebb…

2020. május 21. 18:52

Nagy csődületet okoztak ma délután a Széchenyi téren a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Pontosabban villámcsődületet, vagyis flashmobot, mert azt szerveztek a karanténból végre kiszabadult énekesek, hogy meglepjék a publikumot Szeged ünnepén.

– Az idén a koronavírus-járvány miatt nem ünnepelhetjük meg Szeged napját úgy, ahogyan szoktuk. Ezért gondoltunk arra, hogy a színház kamionját színpaddá alakítjuk és elhozunk egy zenés ajándékműsort ide, a Széchenyi térre, a város szívébe – mondta Barnák László főigazgató.

A szabadtéri villámkoncert fellépői – Vajda Julianna, Szilágyi Annamária, Kónya Krisztina, Cseh Antal, Gömöri Krisztián és Máthé Beáta – több mint két hónapja nem léptek a világot jelentő deszkákra, így most a kamion platója és flaszter is a világot jelenhette nekik.

>Ők pedig a közönségnek, akik gyorsan körbe vették az énekeseket és nem tágítottak közel ötven percig, míg minden sláger el nem hangzott.

Szép város Kolozsvár – énekelték a színház művészei, mire a közönségből valaki gyorsan meg is jegyezte: de Szeged még szebb!

Jöttek azután olyan örökzöld slágerek is, mint a „Hely cica eszem azt a csöpp kis szád”, vagy a „Jamaicai trombitás”, akiről mindenki tudja, hogy „egy jó fej, nem vitás”.

A fináléra végül összeállt a teljes stáb, hogy együtt énekeljék el Huszka Jenő operettslágerét: Délibábos Hortobágyon. A fash mob végén vastapssal jutalmaztfa a művészeket a téren összesereglett közönség, akik között ott volt feleségével együtt a Nemzet Színésze, Király Levente is.

Ma estig még a város több pontján feltűnhet a színházkamion. Álljanak meg egy nótára és köszönjék meg sok tapssal, higgyék el, már nagyon várták a színészek ezt a pillanatot.

rag