Színes ünnepi készülődés az Agórában Holle anyóval és a karácsonyi manókkal

A szegedi családokat várták az Agórába, ahol a Gyermekkarácsonyon sokféle programot kínáltak kicsiknek és nagyobbaknak. Az érdeklődők saját kezükkel készíthettek kisebb karácsonyi ajándékokat, volt szaloncukorvadászat, a színpadon pedig bemutatkoztak a karácsonyi manók is.
Rafai Gábor

2021. december 18. 11:43

Színes ünnepi készülődés az
Agórában Holle anyóval és a karácsonyi manókkal

Legtöbben családostól érkeztek. Az aulában a gyerekek saját maguk festhettek karácsonyi díszeket és készíthetek ajándékokat. Aki nem érezte magát elég ügyesnek ahhoz, hogy a saját készítésű ajándékkal lepje majd meg szüleit, az akár vásárolhatott is.

 

– Az első Gyermekkarácsonyt 1992-ben szerveztük meg, aminek húsz évig az újszegedi sportcsarnok adott otthont, majd 2012-től, az Agóra átadása után ide, a város tudományos, oktatási és kulturális központjában került át a rendezvény – mondta el a helyszínen Orbán Hédi, a Szent-György Albert Agóra igazgatója, hozzá tette azóta minden év decemberében megszervezték a programot, kivéve tavaly, amikor a pandémia miatt be kellett zárni az összes kulturális intézményt.

 

Az idei rendezvényt – a járványveszély miatt – így is két turnusban szervezték meg, hogy egyszerre legfeljebb 300-400 érdeklődő tartózkodjon az intézmény elhatárolt területén, ahol beléptetéskor megszámolható a részvevők száma.

 

 

– Sok programot pedig igyekeztünk a szabadba, az Agóra első és hátsó udvarára szervezni – mondta az igazgatónő.

 

Az idén is népszerűnek bizonyult a kis ajándékok vására, ahol Kinder-figurákat, valamint gyűjthető kártyákat és stikeezeket lehet vásárolni vagy éppen cserélni is.

 

Minden évben népszerűek a színházi és táncbemutatók is, az idén többek között a Fun and Dance for Kids csapata és az Akropolis Táncszínház utánpótlás csoportjai mutatkoztak be.

 

Különös színfoltja az idei rendezvénynek a Fire Fantasy Tűzzsonglőr csapat karácsonyi led-show és a Fizika Látványszínház különleges, interaktív kísérlet bemutatója is, de a nap folyamán bemutatkozik a Szent-Györgyi Albert Agóra kötélugró csoportja is.

 

A földszinti díszteremben a délelőtti programok sorát a Fogi Színház Zenés mesejátéka, a Suszter és a karácsonyi manók nyitotta, de a nap során a Hókirálynő Meseszínpad Holle anyó történetét is bemutatja.

 

Még nem késő elindulni a délután 5 óráig tartó programokra – érdemes!

Címlapon

mutasd mind