SZIN 2020: jön Jason Derulo, DubFX, a Russkaja, és Szegeden dj-zik a Rudimental is!

Újabb neves külföldi fellépőket jelentettek be az idei Szegedi Ifjúsági Napokra. Meg persze magyarokat is: a Tisza-parton koncertezik Ákos, a Halott Pénz, a Wellhello, a Kowalsky meg a Vega, Horváth Tamás, sőt, újra együtt lép fel Majka és Curtis korábbi szakításuk helyszínén. És még további új nevek is vannak.

2020. február 24. 11:50

SZIN 2020: jön Jason Derulo, DubFX, a Russkaja, és Szegeden dj-zik a Rudimental is!

Egy rakás új névvel bővül a nyári fesztiválszezon záróbulijának tartott Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek listája, amit először itt, a szeged.hu-n lehet olvasni.

A még decemberben bejelentett John Newman mellett ott lesz a nagyszínpados külföldi sztárok között például a népszerű és sikeres rnb-előadó, Jason Derulo.

Az amerikai énekes-dalszövegíró-táncost a színpad már ötéves korában magával ragadta, és nem volt még tíz, mikor megírta az első dalát, ma pedig már van olyan dala is a YouTube-on, amit eddig másfél milliárd alkalommal néztek meg.

Érkezik a Tisza-partra a Rudimental is, igaz, nem koncertezni fognak.

A drum and bass-t, a dubstepet és a hasonló stílusokat a slágeres oldalukról megragadó brit formáció annak idején éppen azzal a John Newmannel készítette első igazán nagy dobását, a Feel the Love című slágert, aki idén szintén a SZIN egyik sztárfellépője lesz. Azóta pedig már olyan nagynevű énekesekkel készítettek dalokat, mint Emeli Sandé, a Szegedi Ifjsági Napokat pár éve szintén megjárt Jess Glynne, továbbá Ella Eyre vagy Macklemore. Ezúttal dj-formációjukkal lépnek majd fel Szegeden, vagyis kedvenc zenéiket játsszák majd le a nagyszínpadon, nyilván egy rakás saját felvétel és különlegesség mellett.

Itt lesz Szegeden a világhírű utcazenész, DubFX is, a loopok és effektek mestere.

Aki azért érdekes, mert produkciója során saját szájdobolását (beatbox), énekhangját, rappelését, és mindenféle egyéb hangot rögzít élőben, majd ezeket egymásra pakolva szórakoztatja a közönséget, így akár egymaga képes egy komplett dalt előadni. Manapság nem újdonság már ez, Beardyman éppen tíz éve lépett fel hasonló produkcióval a SZIN-en, DubFX viszont egyrészt régi motoros a szakmában, másrészt az elmúlt másfél évtizedben ennek az előadásmódnak az egyik legnépszerűbb, legelismertebb képviselőjévé vált, így fellépése egész biztosan az idei fesztivál egyik igazán különleges produkciója lesz.

Abban semmi túlzás nincs, hogy a Russkaja már házi zenekarként érkezik a SZIN-re.

Több remek hangulatú bulit adtak már a fesztiválon, így nem túl meglepő, hogy a közönség is sűrűn visszatapsolja őket: a SZIN kívánságlistáján évről-évre az elsők között szerepelnek. Nagyjából biztosra vehető, hogy az osztrák zenekar idén is bemutatja, milyen az, amikor ska/punk-zenészek rendeznek maguknak egy vodkával átitatott nagy, orosz lakodalmat.

A külföldiek mellett egy csomó magyar zenekarral és előadóval is bővült a 2020-as SZIN fellépőinek névsora:

újra a Tisza-parton koncertezik a mindig nagyszabású és látványos produkcióval érkező Ákos, idén is jön a Halott Pénz, lesz a Kowalsky meg a Vega-, Honeybeast-, Follow The Flow-koncert is, de a Wellhello, Horváth Tamás, a Lóci játszik, ByeAlex és a Slepp, a Margaret Island, a The Biebers és a BSW is fellép. Sőt, a magyar tinik egyik legaktuálisabb kedvence, Manuel is ott lesz a SZIN-en, ahol újra együtt koncertezik majd Majka és Curtis is,

akik két éve éppen Szegeden rúgták össze a port egy időre, 2018 egyik legnagyobb bulvár-szappanoperáját produkálva a szakításukkal. Azóta persze már kibékültek és újra összeálltak, szóval show must go on, vagy mi.

A Szegedi Ifjúsági Napok korábban már bejelentett pár nevet, így azt egy ideje már tudni lehetett, hogy augusztus végén a karakteres hangú brit énekes, John Newman mellett Szegeden koncertezik a 30Y, a Magna Cum Laude és a mostanában nagyon népszerű Bagossy Brothers Company is.

Február végéig jelentős, mintegy 40 százalékos kedvezménnyel lehet megvenni a négynapos bérletet a fesztiválra, ami így addig mindössze 21 900 forintba kerül, utána ugyanezért már 35 000 forintot kell majd fizetni.

További infókért a szin.org oldalra érdemes kattintani.

kmn