Szilágyi Gerda cáfolja testvére, Szilágyi Liliána apjuk elleni vádjait

Az Indexnek küldött nyílt levelet a szintén úszó Szilágyi testvér.
Cservenák Zoltán

2021. december 31. 18:30

Szilágyi Gerda cáfolja testvére, Szilágyi Liliána apjuk elleni vádjait

Megszólalt Szilágyi-ügyben Szilágyi Liliána húga, Szilágyi Gerda. A 18 éves úszó levelet küldött az Indexnek, amiben megvédi apjukat, Szilágyi Zoltánt.

 

A jogászként és úszóedzőként is ismert Szilágyi Zoltánról idősebbik lánya, Szilágyi Liliána ifjúsági olimpiai bajnok úszó fogalmazott meg súlyos állításokat. Szilágyi Liliána azt mondta D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című beszélgetős műsorában, hogy apjuk rendszeresen bántalmazta őt, húgát és édesanyjukat.

 

Szilágyi Liliána ezután Instagram-oldalán posztolta, hogy apja gyerekkorától kezdve bántalmazta testileg, lelkileg, szexuálisan.

 

 

Az úszó bejelentésére édesapja reagált, visszautasítva minden vádat, perrel megfenyegetve lányát, és azt kérve, használja inkább anyja nevét.

 

 

A fiatalabb testvér, Gerda ezután az Indexhez eljuttatott levelében a többi között azt írta:

 

„[…] édesapám soha nem abuzált, ahogy Szilágyi Liliánát sem. Azért merem ezt így kijelenteni, mert 2003 – azaz születésem – óta ennek a családnak tagja voltam, s ott éltem velük – tehát a jelzett  időszakban már nagyon is tudatomnál voltam, s ha ezek a dolgok megtörténtek volna, tudomással bírnék róluk”.

 

Azt is írja:

 

„Hat éve, hogy édesapámmal vagyok, mely az én döntésem volt, rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam. Ha megengedik, egy pár példát fel is sorolnék. Kiváló eredménnyel érettségiztem, álmaim egyetemére sikerült bejutnom, sportban pedig országos csúcstartó, valamint háromszoros felnőtt magyar bajnok vagyok. Junior vb-n hatodik, míg ifi-Eb-n ötödik helyezést értem el, egyébként meg kiegyensúlyozott vagyok (amennyire egy tizennyolc éves ember lehet). Mindezt úgy, hogy hosszú évek óta Édesapám egyedül nevel engem ereje felett teljesítve, részemre minden anyagi és nem anyagi támogatást megadva.”

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind