Szilágyi Annamária és a színház művészei az év utolsó napján csinálják a fesztivált

Különleges produkcióval búcsúztatja a 2021-es esztendőt a Szegedi Nemzeti Színház. Felcsendülnek például Zalatnai Sarolta, Kovács Kati, Mari Zsuzsi és Szécsi Pál dalai.
Rafai Gábor

2021. december 31. 15:32

Szilágyi Annamária és a színház művészei az év utolsó napján csinálják a fesztivált

Az év utolsó napján délután és este, két alkalommal is láthatják a nézők a Táncdalfesztivál című előadást. A rendező, Szilágyi Annamária a 70-es évek hangulatát csempészi vissza a színpadra sok izgalommal és meglepetéssel úgy, hogy a nézőknek is aktív szerepet szán.

 

Szegedi Nemzeti Színház tizenhat művésze versenyez a Táncdalfesztivál című szilveszteri gálán. A produkciókat saját kollégáikból álló háromtagú zsűri értékeli majd.

 

– A Táncdalfesztivál gondolata már régen érlelődött bennem. Szerettem volna egy gála keretében felidézni a 70-es évek hangulatát, azokat a slágereket, amelyeket ma is nagy örömmel énekelnek kicsik és nagyok. Felcsendülnek többek között Zalatnai Sarolta, Kovács Kati, Mari Zsuzsi és Szécsi Pál dalai. Az este különlegessége, hogy a zsűri mellett a nézők is pontozhatják az első felvonás produkcióit a kihelyezett szavazólapokon, befolyásolva így a végeredményt – mondta Szilágyi Annamária. 

 

Ugye te is akarod”, hogy ha majd vissza emlékszel erre az estére, azt mondhasd „Különös éjszaka volt”. Sok kívánságunk volt aznap este: „Ó, ha milliomos lennék”, „Boldogság gyere haza”, na meg persze „Valaki kell nekem is”. Akármit is mondtok „Nem vagyok teljesen őrült”, tudom, hogy „Most kéne abbahagyni”, de higgyétek el „Én mindig ott hagyok egy darabot a szívemből”. Nem lesz ez másképpen szilveszter este sem – írja a színház honlapján a rendező.

 

 

Szereplők, azaz a Táncdalfesztivál versenyzői:

Bánvölgyi Tamás

Borsos Beáta

Csorba Kata

Gömöri Krisztán

Károlyi Krisztián

Kónya Krisztina

Krausz Gergő

Menczel Andrea

Poroszlay Kristóf

Rátfalvi Tamás

Szélpál Szilveszter

Sziládi Hajna

Szívós László

Tánczos Adrienn

Vajda Júlia

Vígh István

 

Zsűri:

Fekete Gizi

Jakab Tamás

Szegezdi Róbert 

 

Az est házigazdái:

Barnák László

Szilágyi Annamária

 

Zongorán kísér:

Koczka Ferenc

 

Rendező:

Szilágyi Annamária

 

Előadások: 
december 31-én, pénteken 16 és 20 órakor.